Skillnaden mellan Hotade och utrotningshotade arterHotade vs utrotningshotade arter

Det finns miljontals arter på den här planeten. Från växter, djur, upp till de minsta mikroorganismerna, dessa arter upprätthålla homeostas och ekologi och balans i vår planet som en fungerar som livsmedel av den andra i den så kallade livsmedelskedjan.

Men tyvärr, eftersom världen blir urbaniserade, alla arter runt om i världen är också hotade eller utrotningshotade. Det är den sorgliga verkligheten eftersom fler och fler djur, växter och andra arter är på höjden av utrotning. Om vi ​​människor don 't svara för dem, vi' hittar oss en dag utan mat att äta eller konsumera.

'Hotade' och 'hotade arter' är två ord som kan användas för att beskriva dessa fenomen. Vilka är skillnaderna mellan dessa två ord?

En 'hotad art' definieras som 'risken för en art i att vara listad som hotad eller chansen att bli hotad i framtiden.' 'Utsatt för fara specie,' på den andra sidan, är risken för en art utrotas inom en snar framtid. Utrotning definieras som noll befolkningen eller inga tecken på överlevnad av arten på planeten Jorden.Både 'hotad' och 'utsatt för fara specie' kommer båda riskerna mot utrotning om det inte finns någon sådan metod som görs för att skydda dessa arter. I en hotad art, är befolkningen fortfarande stora. Men om inga sådana saker görs, dessa är sårbara för att bli hotade och sedan snart bli utrotade. I en 'utsatt för fara specie,' det är en mycket liten antal av befolkningen jämfört med en 'hotade arter.' Denna lilla befolkningen har den största risken för utrotning jämfört med en hotad art.

I USA finns det 1300 sårbara och hotade arter. Människor måste ta initiativ för att ge dessa specie ett hem och fristad för dem att leva i. Eftersom dessa fortsätter att öka, det vetenskapliga samfundet bekymmer eftersom nästa botemedel mot sådana sjukdomar kan vara den sista specie som kan utrotas.

Sammanfattning:

1. 'hotade arter' definieras som 'risken för en art i att vara listad som hotad eller chansen att bli hotad i framtiden', medan en 'utsatt för fara specie,' på den andra sidan, är risken för en art utrotas Inom en snar framtid.
2. En utsatt för fara specie har störst risk att dö ut i förhållande till en hotad art.