Skillnaden mellan Gopher och GroundhogGopher vs Groundhog

Gnagare är däggdjur som kännetecknas av sina två mycket vassa framtänder som de använder för att tugga på mat och bita sina rovdjur. De äter de flesta någonting speciellt frön och plantor; de även tugga på trä som är mat för dem.

Det finns flera typer av gnagare, och de kommer i olika storlekar, fortplantningscykler och kost. De kan hittas i alla delar av världen. De vanligaste är: råttor, piggsvin, bäver, marsvin, ekorrar, Gopher, och murmeldjur.
En gopher är en gnagare som är gemensam för Nordamerika, särskilt Kanada, USA, och Centralamerika. Det finns mer än hundra olika typer av Gopher, och de inkluderar fickan gopher som också är känd som den 'sanna' gopher.

De är små med en längd av 15 inches och väger endast 230 gram. De bor i två till tre år. De är grävare och bor i tunnlar som de förvandlas till en stor gemenskap av tunnlar. På grund av detta de anses skadedjur eftersom de kan komma i vägen för människans 's dagliga livet, särskilt för bönderna.

De är bruna och deras svansar liknar det hos råttor. Klorna är långa och vassa, och de har gulaktiga tänder som visar även med munnen stängd. De inte övervintra under vintern till skillnad från sina kusiner, de murmeldjuren.En groundhog är en gnagare som hör till familjen av ekorrar. Det är också allmänt känd som en murmeldjur. Groundhogs är inbyggt i Förenta Staterna och Nordamerika. De är större och kan växa upp till 20 inches, och de är också tyngre än gophers. De övervintra under vintern; att få in sina hålor och curling upp och få in ett tillstånd av sömn som de är mycket svåra att väcka. Trots att de är vegetarianer, deras diet består också av insekter och fåglar 's ägg.

De parar flera gånger varje säsong och kan producera så många som nio kullar. Även om de liknar de gophers i utseende, inte sina tänder inte när deras munnar är stängda, och de kännetecknas av sina vita tänder och lurviga svansar. De lever också längre än gophers, överlevande för upp till sex år.

Sammanfattning:

1. En gopher är en typ av gnagare som är hemma i Nord- och Centralamerika, medan en groundhog, som också är känd som en skogsmurmeldjur, hör hemma i USA.
2. Gophers har tänder som visar även när deras munnar är stängda medan tänderna hos murmeldjur visar bara när deras munnar är öppna.
3. Tänderna på gophers är gulaktiga till färgen medan tänderna hos murmeldjur är vita.
4. Ground är större och tyngre medan gophers är mindre och lättare.
5. Även om de liknar, med päls med samma färg, Gopher har svansar som ser mer likt råttor medan ground har lurviga svansar.
6. Ground ide under vintern, medan gophers inte gör det.