Skillnaden mellan Rhizome och RootRhizom vs Root

Det är viktigt att inse växter som en av människan 'primära leverantörer för fortsättningen av livet. Botany banar väg för vidare studier av växter och dess familjer. Deras underverk och egenskaper öppnar också hos många av de system i vilka de trivs .

En rhizom är en rejäl horisontell stam av en anläggning, vanligtvis under jord, och ofta förgreningar rötter och skott från sina noder. Dess ursprung kommer från det grekiska ordet 'rhizom', som betyder 'massa rötter.' Rhizom är i huvudsak underjordiska modifierade stammar. De utvecklar parallellt med jorden 'yta med noder och inter som stjälkar, små blad och knoppar. Rhizom arbete som matförvaring och stöd i vegetativ förökning som är en metod för att odla rhizom bitar i nya anläggningar. Exempel på växter som odlas detta sätt består av sparris, ingefära, humle, och orkidéer.

Vissa växter har rhizom som häckar på marken eller att ligga på jordytan själv inklusive ormbunkar. Rhizom bildar i allmänhet en enda skikt, men en växt som heter Giant Horsetails kan vara flerskiktad.
Samtidigt rötter är en del av rotsystemet som satte rhizomer under dess huva. Det är ett organ för en växt som vanligtvis ligger under jord. Dock kan vissa rötter växa aerially eller ovanför marken, eller genom luftning, eller ovanför vattenytan. Det är mycket viktigt att bestämma en rot som en del av en anläggning organ som inte har några blad och noder.

De fyra viktiga funktioner i rötter inkluderar: absorption av vatten och näringsämnen, förvaring av livsmedel, förebyggande av jorderosion, och fastsättning av anläggningen kroppen till marken.Det finns cirka 14 huvudtyper av rötter för unika ändamål. De flesta av dem tillgodose olika användningar nästan alltid medhjälp i tillväxten av en växt 'kropp.

Rötter är avgörande inte bara växter utan också för människor. Bortsett från växter som konsumeras av människor för att komplettera sin kost, kan rötter också användas för samma ändamål. Lyckligtvis är rötter visat sig ha viktiga näringsämnen och mineraler som också kan användas i hälso strävanden. Rötter har också ett stort ansvar att upprätthålla en hälsosam miljö till gagn för människor.

Sammanfattning:

1. Rhizom är i huvudsak underjordiska modifierade stammar medan rötter är en del av rotsystemet som satte rhizom under dess huva.
2. Rhizom fungerar som förvaring av livsmedel och stöd i vegetativ förökning medan rötter 'funktioner inkluderar absorption av vatten och näringsämnen, förvaring av livsmedel, förebyggande av jorderosion, och fastsättning av anläggningen kroppen till marken.