Skillnaden mellan hummer och kräftorHummer vs. kräftor

Om du är förtjust i havet livsmedel, kanske du har märkt den gemensamma frågan om hur man kan skilja mellan en hummer och en kräfta. Dessa kräftdjur kan ha delgivits på din tallrik utan att du vet vad du 'åter kommer att äta. Därför är det bäst att skilja mellan både före smaka deras kryddig och mjuk kött.

För att undvika mer förvirring, hummer och kräftor är mycket nära släktingar. Hummer som folk brukar tala om avser till särskilda hummer typ som kallas klöste hummer. Dessa arter är inte så relaterade till de andra hummer, liksom taggig hummer, eftersom de senare typerna don 't har några klor (klo mindre hummer). Som nämnts, de klöste hummer är i själva verket mer relaterade till de andra tre familjer av kräftor i jämförelse med andra typer hummer. de är så relaterade att de nästan ännu ser likadana ut.

De har ett liknande antal bihang (lemmar) som används för simning, de båda har antenner, och har en relativt lång svans. De båda slå med två kraftfulla klor och leva med ett yttre skydd eller skal. Båda arterna har också sammansatta ögon. Uppenbarligen har dessa praktfulla varelser inte ha en hals. Därför, deras huvuden och kroppar verkar vara smält. Det är därför termen cephalothorax (huvud och kropp) är relevant. Deras magar är också består av flera segmenterade staplar, till vilken nämnda bihang är anslutna.

Men när det gäller miljö, du kan nästan alltid se skillnad mellan de två. Tillsammans med räkor familj, hummer bor i nästan alla typer av hav eller oceaner. Omvänt, kräftor är kräftdjur som lever i sötvattensmiljöer, som bäckar, floder och även sjöar. Specifika platser där de dominerar är norra Amerika, vissa asiatiska fläckar, samt europeiska och australiska regioner.För det andra, kräftor, annars känd som languster, sägs vara kortare än den genomsnittliga klöste hummer. Vuxen storlek kräftor kan nå längder på 10 till 15 cm. Tvärtom kan humrar sträcka längre, upp till 5 till 10 cm mer, eller 20 cm vid ett genomsnitt. Om de inte skördas, ibland hummer även växa mycket längre. Dessutom, för vissa människor 's förvåning, hummer är också ibland bekant vid deras alternativa namn C kräftor.

Sammantaget även hummer och kräftor är oftast samma kräftdjur när det gäller kroppsbyggnad, de fortfarande att vara annorlunda i två viktiga aspekter:

1. Hummer bor i saltvatten miljöer, medan kräftor lever i sötvattensmiljöer.