Skillnaden mellan Akita och HuskyAkita vs. Husky
Huskies och Akitas ofta grupperas tillsammans på grund av sina tjocka rockar och förmåga att leva i kallt klimat. Båda kan användas som arbetande hundar och ofta uppvuxna tillsammans. Ändå kan dessa vara de enda två hundraser har gemensamt, eftersom de är mycket olika i sina fysiska egenskaper och deras temperament.

Den Akita är en brukshund som har sitt ursprung i Japan som en jaktkamrat. De har en tendens att arbeta hårt, vara tyst och leda flocken. De är inte typiskt familjehund som de kan vara aggressiv och territoriell. Akitas har en tjock och full dubbel päls som kan vara vit, brun, eller en blandning av de två. Fysiskt de har också en stor, kraftfull huvud med djupa ögon, spetsiga öron och en varumärkes ringlad yvig svans. Manliga Akitas kan växa så stor som 28 inches i längd men detta är inte inklusive deras signatur svans som kan lägga till ytterligare flera inches. Helen Keller introducerade den första Akita till USA 1937. Sedan introduktionen kan akitor typiskt hittas i norra USA, eftersom deras tjocka päls är olämpliga för värme och fuktighet i södra USA
Siberian husky är också från Asien, men de har sitt ursprung i de kalla regionerna i Sibirien där de arbetande hundar som används för att dra slädar. Huskies har en vänlig och utåtriktade temperament som är perfekt för familjer och barn. Dessa hundar har en tjock, dubbla lager päls som är användbar i minusgrader, och kan vara vit eller svart färg. De kan växa så länge som 24 inches och har mandelformade ögon på en medelstor huvud. Huskies är mycket fysiska hundar som kräver en hel del övning och öppna ytor att springa och leka. Idag är Huskies fortfarande används i kallare klimat som slädhundar och för sällskapsdjur i andra delar av världen.
Akitas och Huskies är två populära hundraser som kan förekomma vid en första anblick vara relaterade, men inte är det. Deras olika temperament bör beaktas innan något beslut fattas om att anta eller köpa en.

Sammanfattning1. Akitas är jakthundar från Japan. Huskies är slädhundar från Sibirien. Båda hundarna används för att arbeta och båda ta riktning från ägarna väl. Båda hundarna kräver också mycket motion och utrymme att köra eftersom de är mycket aktiva på en daglig basis.
2. Akitas och Huskies båda har tjocka, dubbla skikt som kan variera i färg. Dessa tjocka rockar gör det svårt att vara utomhus under sommarmånaderna i varmare klimat.
3. Akitas är aggressiva och territoriella, medan Huskies är även härdat och vänligt med de flesta människor.