Skillnaden mellan Komondor och Puli hundKomondor vs Puli hund

Vid första anblicken kan det Komondor och Puli hundar ser likadana ut och kan dra till sig uppmärksamhet på grund av deras unika utseende.

Både Komondor och Puli hund är raser som har sitt ursprung i Ungern. Förr i tiden var både Komondor och Puli hund arbetande hundar vars främsta uppgift var att skydda, bevara och fösa flock eller boskap av en ungersk bonde eller herde. Dessa hundar är väl älskade och anses oumbärlig på gården.

En stor avgörande faktorn för båda raserna är deras unika utseende C som består av en lindad, vågig päls som ser ut som dreadlocks. Hundarna 'pälsen skyddar djuren från varmt och kallt väder, vegetation, liksom fiender och rovdjur. Den är vattentät och har liten eller ingen fragmentering. Pälsen kan vara ett problem när det gäller grooming. Bada en Komondor eller Puli är en uppgift. Torkning av djuret är också tidskrävande eftersom de enskilda sladdar måste torkas ordentligt för att förhindra mögel. baden bör ges i tider av nödvändighet, och pälsen ska aldrig borstas eller kammad. de enskilda sladdar måste separeras för hand.

Pälsen av en Komondor är alltid vit jämfört med den sort som en Puli har. Pulik (pluralformen av Puli) kan ha vita, svarta eller grå rockar. Den svarta päls är oftast den bästa gömd smuts medan den vita pälsen på Komondor tjänar sina syften genom att blanda med fåren, en detektivförmåga från dess vall dagar. Bortsett från färgen på pälsen, den Komondor och Puli skiljer sig i storlek. Allt om Komondor är större och mer massiv medan Puli är mindre i jämförelse. Vikten av en Komondor är vanligen 130 pounds på en skala medan Puli väger endast ca 25 till 30 pounds. Puli är också kortare med en fot i förhållande till Komondor. Puli 'är mindre ram gör det mer hanterbart i grooming avdelningen.

Som nämnts, Puli och Komondor används för att arbeta tillsammans inom bevakning och valla boskap. Den Puli fungerar som besättningen hund för dagen medan Komondor tar nattskift. Vid stora rovdjur i närheten förpackningen, Puli kräver ofta hjälp av större Komondor för både anfall och försvar.Både hundar har liknande och olika egenskaper. De delar följande egenskaper C skyddande, mild, lojal, lydig, hängiven, känslig, kärleksfull, envis, tuff, pålitlig, älskar utomhus och motion, envisa, självständiga, energiska och bestämda. Följande egenskaper är exklusiva för Komondor C lat (eftersom det återhämtar sig sömnen från den föregående natten 's shift), har rovdjur kontroll, allvarlig, tillitsfull, befallande, territoriella, aggressiv, egensinnig, smart, visar respekt, lätt uttråkad, och startar ett slagsmål med andra hundar. Å andra sidan har Puli sina egna egenskaper som att vara snabb, smidig, intelligent, skämtsamt, lugn, och en brist på aggressivitet.

Både Komondor och Puli är bra som sällskapsdjur, eftersom de skyddar familjen och hemmet. De båda kan leva från 10 till 12 år (Puli kan överträffa det längre år). Båda raser kan ha en kull med tre valpar och kan anpassa sig till olika klimat. Både Komondor och Puli kan ha höftledsdysplasi. Dessutom kan Puli ha ögoninflammation sedan dess hår täcker ögonen.

Sammanfattning:

1. Komondor är större jämfört med Puli. Å andra sidan, kan den Puli ha en mängd olika coats C svart, vit och grå jämfört med Komondor 's vit päls.
2. vall och vakthundar, tar Puli dagen skiftet medan Komondor är bara på vänteläge för ett rovdjur. På natten, det Komondor gör bevakning.
3. Komondor är tyngre och längre jämfört med Puli.