Skillnaden mellan Gopher och MoleGopher vs Mole

En bra gräsmatta eller trädgård är ett bra ställe att koppla av och njuta av naturen på vilken dag som helst och vid en viss tidpunkt. Men de flesta av avkoppling och njutning avleder när vi ser enstaka trädgård och gräsmatta skadedjur och deras hantverk på plats. Det är bra att veta och ha lite information om de ovälkomna invånare i gräsmattan så att rätt åtgärder kan göras så snart som möjligt.

Både gophers och mullvadar anses skadedjur för trädgård och gräsmatta ägare. Även om både djur lever i samma miljö, det finns många skillnader mellan Gopher och mullvadar. För att starta, Gopher är större än mol. Deras storlek är densamma med en liten ekorre medan mol är vanligtvis ekvivalent med storleken av en mänsklig 's tumme, vilket gör mol mycket mindre.

Deras hantverk är också en annan kontrollampa tecken. Eftersom gophers är större och bredare än mol, deras tunnlar är också bredare, djupare och större. Deras hill 's entré ofta belägen på en vinkel.

Mol, den mindre av de två, kommer också att göra en liten och snävare tunnel. Gophers föredrar också den torra jorden medan mol som fukt i sin mark. Kontrollera växterna i området. Om rosenbuskar slits och förstörs, det 'är en gopher som gjort dessa attacker. Det' är deras favorit växt. På den motsatta, mol don 't bry vegetation eller någon form av anläggningen. De skulle föredra larver och maskar i den fuktiga jorden.

En annan skillnad mellan mullvadar och gophers är att mullvadar är helt blind medan Gopher har god syn. Ögonen mol är också helt täckt medan en gopher kan öppna och se med sina ögon. Båda arterna har också en tendens att hamstra sin mat i olika metoder. En mullvad skulle belägga deras mat med giftiga saliv och hålla den i en speciell och hemlighets rum medan en gopher kommer att fånga mat, bära den i varelsen 's påse (nära kinderna), och föra den till sitt hem.Mullvadar och gophers skiljer sig också i andra aspekter av utseende. Mullvadar har en förlängd och kala tryne med stora gräv klor som inte är proportionell mot sin kropp. Deras päls karaktäriseras som mycket mjuk och fin. Samtidigt Gopher har stor buckteeth med en större och mer inbyggd kropp. Deras kroppslängd är också längre än en mullvad 'kropp. Gophers visas också mer råtta-liknande än mullvadar. De har påsar i sina kinder som ofta används för att samla mat.

Svansen längd Gopher är också mycket längre jämfört med mullvad. Vid första anblicken, en gopher 'kan s funktioner lätt urskiljas med blotta ögat medan mol' s funktioner är svårare att skilja på grund av sin päls.

När det gäller att 'vara social' mullvaden är den perfekta botten kompis. Moles samlas ofta tillsammans i stora grupper eller familjer som kallas arbete. Å andra sidan skulle en gopher nöja sig med att vara ensam med undantag för instinkt avel. Det bygger ofta sitt eget territorium. Gophers är bekväma ovanför marken och kan ibland ses utanför sina 'hem'. Som jämförelse skulle mol inte komma ur sina hålor med undantag för att samla mat.

Sammanfattning:

1. Gophers är större och bredare medan mol är ofta mindre i jämförelse.
2. Gophers är en trädgårdsmästare 's mardröm eftersom det lever på växter och vegetation i trädgården. Samtidigt mol älskar insekter som maskar, larver och andra insekter.
3. De två är också olika när det gäller att lagra sin mat. Moles använda sin giftiga saliv medan Gopher använder för att lagra mat i sina påsar i kinderna.
4. Moles har stora gräv klor medan Gopher kan identifieras genom sina stora tänder. När det gäller svanslängd, Gopher har längre svansar än mullvadar.