Skillnaden mellan älg och älgÄlg vs Elk

Att vara en del av samma rådjur familj, är det svårt för de flesta att identifiera en älg från en typisk älg. Och eftersom älgen är den största divisionen och mer populära specie av de två, kan vissa inte vara medvetna om förekomsten av älg. Ovanpå som, namnen på dessa djur skiljer sig också i vissa länder. Till exempel, Alces alces (de älg) som människor kallar det i Nordamerika är konstigt kallas en älg i vissa europeiska länder i synnerhet i Sverige. Dessutom, samtidigt som anses av amerikaner som Cervus canadensis (älg), européer kallar detta rådjur wapiti.

När det gäller de allmänna fysiska egenskaper, dock är älgen större än älgar. Den har också större palmate horn (bland hanar). Dessutom verkar älgen att ha en uppsvällda näsa (mer uttalad hos män) samtidigt som en frånvarande inslag bland älgar.

Men vissa experter urskilja två typer av rådjur på grund av skillnaden i deras spår. Rådjur jägare att använda denna information för att initiera en mer effektiv jakt aktivitet som båda är mycket eftertraktade för deras kött och horn. Enligt dessa jägare, älg lämnar vanligen ett tryck fyra inches lång och tre inches bred. Å andra sidan, har älgen den större fotavtryck. De säger älgen trycket kan vara en till tre inches längre än de älgtjur.
De två hjortar skiljer sig också i form av sina hovar Hoven spetsen tillhör älgen är något trubbiga i motsats till de älg som har en spetsigare hoven spets. De trubbiga hovar bland älgar är avsedda för dem att resa längre sträckor medan deras motsvarighet 't kräver såsom älgen har en annan migrationsmönster som ger dem spetsigare hovar.

På grund av den större kroppsstorlek bland de typiska älg, deras spår sjunker djupare ned i marken. Den ljusare ben och något mindre build av älgen lämnar grundare märken på marken. Detta beror naturligtvis på typen av jord (hård eller mjuk).Älgen skiljer sig också från de flesta älgar i form av resande egenskaper. De flesta eller alla älg föredrar att resa ensam eller i små mängder (sällsynt). När de reser i par eller mer, de är oftast går med sina ungar. Älgar i allmänhet packa i besättningar. Detta är en av de enklaste teknikerna i differentiering av två.

Sammanfattning:

1. Älgen är det största och de mer populära medlemmar av hjortdjur. Älgen bara ställer andra.
2. Elks har mindre fotavtryck jämfört med älg.
3. Elks har trubbiga hov tips medan älg har spetsigare sådana.
4. Elks lämnar grundare spår i motsats till älgen 'är djupare spårmarkeringar.