Skillnaden mellan hagel och snöblandat regnHagel vs Sleet

Studien av atmosfären eller meteorologi går tillbaka ett par tusen år sedan, men det såg bra utveckling med start från den 18: e århundradet. Det används för att mäta interaktionen mellan jorden 's atmosfär och dess temperatur, lufttryck, vattenånga, och andra aspekter. Resultaten av dessa studier används i väderprognoser som är mycket användbart i transport, jordbruk, den militära, och i alla andra mänskliga strävanden som kan påverkas av förändringar i vädret.

Regn är den första en, som skall mätas, eftersom det kan ses, och det händer oftast på alla platser. De första enheterna som används för att mäta nederbörd och regn var regnmätaren, vindmätare, och hygrometer. Nederbörd är en produkt av atmosfärisk vattenånga kondens som faller mot jorden på grund av tyngdkraften. Det kan vara i form av flytande vatten (regn och duggregn), flytande vatten som fryser vid kontakt med ytan (underkylt regn eller dugg), eller fryst vatten (snö, is nålar, hagel, och slask).

Hagel är en fast fällning, som innehåller klumpar av is, som har oregelbundna former och kallas hagel som kan variera i storlek från 0,20 till 7. 9 inches i diameter. Det bildas under starka åskväder. Åskmoln med starka updrafts eller uppåtgående rörelse av luft i kombination med hög vätskehalt som producerar stora vattendroppar och en minusgrader temperaturnivå producerar hagel. Som det växer i storlek, faller snabbare mot marken.

Dess effekter kan vara förödande både byggnader och andra konstruktioner samt på grödor, boskap och människoliv. Vädersatelliter och radar används för att upptäcka åska som kan producera hagel, och varningar utfärdas för att förhindra att ådra sig allvarliga skador på egendom och liv. Medan hagel sker oftast på sommaren eller under varmt väder, uppstår en annan fast nederbörd under vintern, slask. Det är också kallad ispellets vilka är små, kristallina bollar av is.Det är mindre än hagel och bildas när molnen är varmare än luften under dem och när det finns endast mycket liten updraft. Det behöver inte frysa i molnen, men det fryser i den kalla luften som det faller ner på jorden. Till skillnad från hagel, betyder inte in lager av fruset vatten så det är litet och smälter snabbt.

Sammanfattning:

1. Hagel är en typ av fast utfällning som består av klumpar av is, som oregelbundet formade medan slask är en typ av fast utfällning som består av små, kristallina bollar av is.
2. Hagel inträffar vanligen under varmt väder särskilt under åskväder medan slask sker vid kall väderlek eller vinter.
3. Hagel samlar skikt av fruset vatten medan slask inte.
4. Hagel bildas i åskmoln med högt vätskeinnehåll och en temperatur med starka updrafts medan slask faller från molnen som regn och förvandlas till slask som den kommer i kontakt med den kalla luften i atmosfären.