Skillnaden mellan Akoya och sötvattenspärlorAkoya vs sötvattenspärlor

När man talar om pärlor, kanske du har stött på Akoya och sötvattenspärlor. Men problemet är att du kanske inte har förstått vad som skiljer en från den andra. Låt oss titta på några av skillnaderna mellan de två pärlor.

Akoya är saltvatten pärla. Både Akoya och sötvattenspärlor skiljer sig huvudsakligen i sin glans. När man jämför lyster, de Akoya pärlor har en lysande ytlig lyster än sötvattenspärlor.

En annan skillnad som kan ses mellan de två pärlor är att sötvattenspärlor har tjockare pärlemor än Akoya pärlor.

Akoya är en term som i huvudsak är relaterat till pärlor odlas i Japan och Kina. De är främst odlas längs kusten. De sötvattenspärlor odlas främst i sjöar och dammar.

Sötvattenspärlor är kända för att vara mantel vävnad kärnbildas. Detta innebär att en liten bit av mantelvävnad är direkt införd i manteln vävnaden hos en mussla. Å andra sidan, Akoya pärlor är pärla-kärn. Detta innebär att en bit mantel vävnad och en mor-of-pearl pärla införs i gonad av Akoya ostron.När man jämför priset är sötvattenspärla inte så mycket dyrare som för Akoya pärlor. Till skillnad från Akoya pärlor, kommer de sötvattenspärlor i olika färger. Akoya pärlor kommer i vit färg med övertoner av silver, ros och elfenben. Dessa pärlor kommer också i blå och gula färger. Färskvatten pealrs finns i alla pastellfärger och de mest framträdande av dessa är vita, lila och persika.

De sötvattenspärlor är också kända för att vara mer hållbara än Akoya pärlor.

När Akoya pärlor är runda, sötvattenspärlor har en off-rund form. När Akoya pärlor varierar i storlek från 2 mm till 10 mm, sötvatten pärlor har en storlek på mellan 2 mm till 20 mm.

Sammanfattning
1. Akoya är saltvatten pärla.
2. Akoya pärlor har en lysande ytlig lyster än sötvattenspärlor.
3. sötvattenspärlor har tjockare pärlemor än Akoya pärlor.
4. Sötvattenspärlor är kända för att vara mantel vävnad kärnbildas. Å andra sidan, Akoya pärlor är pärla-kärn.
5. sötvattenspärla är inte så mycket dyrare som för Akoya pärlor.
6. De sötvattenspärlor är också kända för att vara mer hållbara än Akoya pärlor.
7. När Akoya pärlor är runda, sötvattenspärlor har en off-rund form.