Skillnaden mellan svarta och bruna syrsorSvart vs Bruna syrsor

Svarta och bruna syrsor är varianter av den gemensamma cricket i familjen Gryllidae. Familjen Gryllidae tillhör ordningen Orthoptera och underfamiljen Gryllinae.

Eftersom både en art och en del av familjen, de är nära besläktad med den gräshoppa och katydids. Som syrsor, de är asätare som klassificeras som allätare. För deras diet, syrsor äter allt och ingenting. Detta innebär att deras huvudsakliga föda är döda eller döende organismer i deras miljö. Det kan vara en död växt eller döda insekter. Ett alternativt sätt att livsmedel innehåller 'bug grub', en blandning av mat och kompletterar eller frukt och grönsaker.

Syrsor är kända för sina kvittrande ljud. Dessa ljud är endast utföras av de manliga syrsor genom att gnida sina två framskärmarna tillsammans. Deras distinkta anatomi har en platt kropp, stora och muskulösa bakbenen, kraftiga käkar för bitande, med långa antenner (kallas känselspröt), och små, läderartade, framskärmar.

Syrsor med svarta eller bruna färgämnen klassificeras som hus och fält syrsor respektive. Betydelse de bruna syrsor finns vanligen i bostäder medan svarta syrsor generellt finns i de yttre omgivningarna.

Svarta och bruna syrsor skiljer sig på många sätt. Den mest uppenbara skillnaden är färgen på deras kropp. Svarta syrsor (med det vetenskapliga namnet Acheta assimilis) anses vara meatier och större. Deras skal är också svårare att bita för ett djur som dess mat, och de rör sig långsamt men är mer aggressiva än sina bruna motsvarigheter. De svarta syrsor noteras att stanna på marken för det mesta. Svarta syrsor är också känd för sina spindlier ben.

Å andra sidan, bruna syrsor (sk Acheta domesticus) har en mjukare skal eller exoskelett, hoppa oftare jämfört med de svarta syrsor. De är också smalare och mer kompakt än de svarta motsvarigheter. Bruna syrsor kan också köpas som sällskapsdjur i bulk från djuraffärer eller inhemskt uppvuxna vara mat.När det gäller temperament, bruna syrsor är mer fogliga medan svarta syrsor är mer aggressiva och tenderar att bita. Svarta syrsor är också benägna att vara bullrigare och äta mer jämfört med sina bruna motsvarigheter.

Både svarta och bruna syrsor är idealiska som husdjur och som föda för andra djur. Som husdjur, svarta och bruna syrsor är ganska lågt underhåll men mycket populär. Deras popularitet beror till kvitter ljud som de gör. Att upprätthålla en svart eller brun cricket kräver ett hölje med ordentlig ventilation och enkla livsmedel. Att hålla cricket varm är också en viktig aspekt eftersom syrsor don 't överleva vanligtvis förbi vintersäsongen.

Många sorter av syrsor är populära utfodring livsmedel för andra djur som reptiler (grodor, ödlor, leguaner, sköldpaddor, salamandrar) och spindlar. Brunt och svart syrsor ofta dammas eller strös med ett tillägg pulver innan den matas till sällskapsdjur. Denna process kallas 'gut lastning.' Dock bör syrsorna vara fri från föroreningar av insekticider innan utfodra dem till sällskapsdjur.

Sammanfattning:

1. Svarta syrsor är allmänt känd som fält syrsor medan bruna syrsor kallas hussyrsa.
2. Svart syrsor är större, mer aggressiva, och tenderar att inte hoppa runt medan de bruna motsvarigheter är mindre, smalare, foglig, och använda sina ben för hoppning.
3. Trots deras moniker som 'tysta' syrsor, bruna syrsor gör också samma buller som svarta syrsor.
4. Svarta syrsor har en hårdare kropp eller exoskelett medan bruna syrsor har mjukare. Denna skillnad gör bruna syrsor som en favorit mat val för djurägare.