Skillnaden mellan Holstein och Brown SwissHolstein vs Brown Swiss

Brown Swiss och Holstein är två av de mest kända boskapsraser i världen. Även om det finns cirka 800 olika boskapsraser eller mer, är det dessa två som gör det till toppen av listan på grund av deras enastående mjölkutbytet per år. Så de är mycket eftertraktade bland uppfödare och mejeri ägare likadana. Holstein och Brown Swiss faktiskt kom från Europa.

Ursprung i Nederländerna, är den Holstein ko bästa ko när det gäller mejeriprodukter eller mjölkproduktion. Även känd som frisiska eller Holstein-Friesian nötkreatur, är det större i storlek jämfört med andra kor och kännetecknas av sina distinkta svartvita fläckar. Några av dem kan ha en rödaktig eller brunaktig färg och även om detta är ganska ovanligt. Dessutom kan det väga upp till 580 kg.

Däremot kommer boskap rasen Brown Swiss från de schweiziska Alperna (Schweiz). På grund av deras ursprungligen hårda klimat, har de lärt sig att anpassa sig till sin omgivning vars klimat kan nå en mycket extrem nivå. Det är också ganska stora som de Holstein nötkreatur, men det har öron som ser körsnär än de hos Holsteins. uppfödare Många boskaps älskar att föda Brown schweiziska boskap på grund av dess enkelhet i uppfödning. Detta beror på att de inte är den känsliga typen skillnad från Holsteins. De verkar också vänligare, mer foglig, och är lättare att hantera. Med inga andra särskilda krav för uppfödning, denna ras har nu blivit de bästa boskapen häckar i form av årliga mjölkproduktionen. Fysiskt har denna ras en ljusare hudfärg som vanligtvis verkar vara brun eller silverglänsande.De två raser nötkreatur, bortsett från skillnaden i färg, även skiljer sig i storlek eftersom Holsteins är i allmänhet större och tyngre än de flesta Brown Swiss boskap. Holstein är också nummer ett nötkreatur i form av mjölkproduktionen, eftersom det har en årlig kumulativ produktion på 23.000 kg. per år till skillnad från de 20.000 kg. årlig avkastning för Brown Swiss. Den senare 's mjölk tenderar också att ha mer smörfetthalt.

Sammanfattning:

1. En Holstein är större och tyngre än den bruna schweiziska boskap.
2. En Holstein kännetecknas generellt av deras svartvita fläckar medan Brown Swiss är silver eller ljusbrun utseende.
3. Brown Swiss boskap tenderar att ha päls öron.
4. Holstein kommer från Nederländerna medan Brown Swiss kommer från Schweiz.
5. Holstein är nummer ett nötkreatur i form av mjölkproduktionen, medan Brown Swiss placerar bara sekund.