Skillnaden mellan Mosquito och fleabites Mygga vs fleabites

Det kan vara en verklig förväxling mellan ett myggbett och en LOPPBETT. Merparten av tiden, människor förväxlas med myggbett och LOPPBETT. Låt oss diskutera några av skillnaderna mellan bett från myggor och loppor.

Fleabites ses vanligtvis i ben och fötter som loppor ses vanligtvis på marken. Myggbett kan ses oftast i otäckta kroppsdelar medan fleabites främst ses under byxor eller strumpor. Vid en jämförelse av bites, de fleabites är större än den bett från en mygga. En annan skillnad som kan ses är att klåda varar längre i en LOPPBETT än myggbett. Det kan också ses att bett från en loppa kommer i en serie. Så i fallet om du har rader av bites, då är det säkert fleabites.
Låt oss nu se vad en loppa är. Det är en blodsugande insekt, som i allmänhet livnär sig på djur. De kan också bita människor och är kända för att hoppa omkring 16 inches. Myggor är också blodsugande insekter. De behöver inte hoppa, men flyga. Det bör ses som endast kvinnliga myggor biter människor. Detta beror på att honmyggorna behöver blod för att producera ägg.
Nu när man jämför loppor, det finns tre huvudsakliga arter som angriper människor. De är katt loppor, mänskliga loppor, och hund loppa. Några av de vanligaste symtomen i samband med loppor omfattar utslag med små knölar, svår klåda och nässelutslag. Dessa är också de samma symptom i samband med myggor.
Fleabites och myggbett kan behandlas. När loppor 'livscykel är bruten, kan de inte överleva. När du har blivit biten av en mygga eller en loppa, tvätta biter med tvål eller tillämpa en kylklamp. Calamine lotion och anestesi krämer kan också användas.Sammanfattning:

1. fleabites ses vanligtvis på ben och fötter som loppor ses vanligtvis på marken. Myggbett kan ses oftast i otäckta kroppsdelar.
2. Vid en jämförelse av bites, de fleabites är större än den bett från en mygga.
3. klåda varar längre i en LOPPBETT än myggbett.
4. bett från en loppa kommer i en serie.
5. Loppor och myggor är blodsugande insekter. Loppor är kända för att hoppa omkring 16 inches; myggor flyger endast. Det bör noteras att endast kvinnliga myggor biter människor.