Skillnaden mellan Lizard och reptilÖdla vs reptil

Ödlor och reptiler borde 't förväxlas med varandra. Om du' re förvirrad, tänk bara på ödlan som Pepsi Max och en reptil som en läsk. En ödla är en typ av reptil som också har ett flertal andra underfamiljer.

Enligt det taxonomiska klassificeringssystem, reptiler är del av klassen Reptilia. Nedan det finns olika underklasser som Anapsida och Euriptilia. Nedan Euriptilia är order från Crocodilia, Sphenodontia, molekylära Testudines, och Squamata. Nu är ödlan bara en av de reptiler som klassificeras enligt ordningen Squamata. I denna grupp finns det cirka 7900 olika arter gör det den största ordern i reptil klassen. Detta skulle också innebära att inte alla reptiler är ödlor men alla ödlor är möjligt reptiler.

Kanske förvirringen är mer av den gemensamma uppfattningen att associera reptiler till ormar. Men ormar är desamma som ödlor eftersom de båda tillhör ordningen Squamata. Reptiler är varelser av Reptilia klass och placeras i den linneanska systemet i-mellan fåglar och groddjur i kungariket av djur. Tidigare var jätte reptiler sägs ha dominerat planeten. Eftersom de redan har dött ut, allt som 'är kvar är deras mindre ättlingar.

Reptiler är kallblodiga varelser ofta har stamnät. Under hela sin livstid, reptiler andas med hjälp av sina lungor. Till skillnad från amfibier, inte reptiler inte har slemkörtlarna gör huden fjällig och torr. Detta är ett av skälen till varför de kan frodas i första hand på land. Andra reptiler inkluderar: krokodiler, sköldpaddor, ormar och många andra. Icke desto mindre är den sköldpadda klass av reptiler annorlunda från de flesta reptiler i den meningen att de har en mjuk kropp med ett yttre skyddande skal som tjänar som skydd eller en normal beläggning.Som nämnts, har ordningen Squamata tusentals arter innehåller både ormar och ödlor (ca 3800 arter) av mycket olika djur. De kännetecknas av sina lemmar och yttre öron som strider mot deras frånvaro bland ormar. En av de mest spännande förmågor ödlor är autotomy C automatisk lösgörande av sina svansar för dem att röra sig bort från sina rovdjur. Det är en överlevnadsförmåga som är tyvärr inte i alla ödlaart. Ödlor har även möjlighet att kommunicera med hjälp av färger med hjälp av deras färgseende känsla. Även tillhör olika familjer, några av de mest vanliga ödlor är gecko, kameleont, varanid ödla och, naturligtvis, de enorma komodovaraner växer mer än nio fot i längd.

Sammanfattning:

1. Ödlor är en del av ordern Squamata tillsammans med ormar.
2. Klass Reptilia 's fyra huvud avrop: Crocodilia, Sphenodontia, molekylära / traditionella Testudines, och Squamata
3. 'Reptil' är en mer allmän klassificering eller beskrivning av ödlor.
4. Det finns ungefär 3800 olika arter av ödlor.