Skillnaden mellan Coho och Chinook lax Coho vs Chinook Salmon

Fisk är en av de viktigaste resurserna i världen. Bortsett från fisk är en viktig del av människans 's kost är fisk också hålls som husdjur eller fångas för rekreation. Det finns mer än 31.000 arter av fisk, och de kan hittas i de flesta vattendrag, såsom sjöar, floder , oceaner och hav.
Lax är en fiskart i Salmonidae familjen. Lax kan hittas längs kusterna i norra Atlanten, Stilla havet och de stora sjöarna i Nordamerika. Lax är också upp och uppvuxen genom aqua jordbruk.
Vissa typer av lax föds i sötvatten sedan resa till havet där de växer och återgå till sötvatten för att reproducera medan andra förblir i sötvatten hela sitt liv. De har en mycket bra luktminne och är kända för att återgå till där de föddes för att lägga sina ägg.
Det finns två viktiga arter av lax:

Atlanten arter:

Atlantlax som kan hittas i de nordliga floder och kuster havet.
Insjölax som finns i sjöarna i Nordamerika och Nordeuropa.

Stilla havet arter:Cherry lax som finns i västra Stilla havet, Japan, Korea och Ryssland.
Kamrat lax som finns i Kalifornien, Japan, Kanada, och Sibirien.
Lax som kan hittas i Alaska, Kanada, Sibirien och Korea.
Sockeye lax som finns i Kalifornien, Japan, Kanada, och Sibirien.
Silverlax som kan hittas i Alaska, British Columbia, och Kanada.
Kungslax som kan hittas i Kanada och British Columbia, Kalifornien, Alaska och Ryssland.

Coho lax kan också hittas i Japan, i själva verket är det den statliga djur av Chiba, Japan. Det är också känt som Silver Salmon med mörkblå ryggen och silver sidor medan i havet. När de återvänder till sötvatten, deras sidor blir röda och mörka fläckar på ryggen.
Det är ett spel fisk och är en av de mest populära idrotts fisk i USA. De kan fiskas från juli till december med ljus fiskeredskap. Jämfört med andra lax arter, Coho innehåller en stor mängd fett.
Chinook lax, å andra sidan, är den största arten av lax familjen. Det är också känt som Spring lax, svart lax, Blackmouth, Hook Bill lax, Chub Salmon, Quinnat Salmon, och King Salmon. Det är mycket sällsynt och dyrt jämfört med andra lax arter. Den har en blå-grön eller lila tillbaka, silver sidor, och svarta fläckar på sin svans och kropp. De lägger sina ägg i djupare vatten än de flesta andra lax arter.
Sammanfattning:

1. Coho är en lax arter som kan hittas i Alaska, Kanada och Japan medan Chinook är en lax arter som kan hittas i Alaska, Kalifornien, Ryssland, Japan och Kanada.
2. Coho är också känd som Silver Salmon medan Chinook är också känd som King Salmon.
3. Chinook är den största lax arter medan Coho är det mest populära idrotts fisk i USA.