Skillnaden mellan Yorkie och silkeslenYorkie vs Silky

När det kommer till att jämföra raser, kan skillnaden mellan Yorkie och Silky endast definieras av rasen standarder. Individuella hundar kan variera från rasen standarder, även om de är renrasiga hundar.

Yorkie är en 'finare' hund, vilket innebär att hans benstomme är mindre, hans päls är finare, och han är totalt ett par pounds mindre än hans mycket nära släkting, Silky. Finare päls tenderar att växa lite längre tid, och är van vid att bli tovigt, ofta på en daglig basis. Silky tenderar att vara större, med en bredare benstomme.

Hans päls 't matta som lätt, eftersom det tenderar att vara knappt tjockare, och ofta spelar' t växa mycket mer än bara 4 inches. Båda hundarna kräver fortfarande dagligen grooming. Yorkie är också mer sannolikt att vara tyngre shedder mellan de två raserna. Men relativt sett, kvalificerar varken hund som en tung shedder som många av de större raserna.

När du trycker pälsen har Yorkie päls som är så fin och mjuk att det bokstavligen känns svalare än handen temperatur. Den grövre päls av Silky kommer från tillhörande anor av den australiensiska terrier.Även om båda raserna definitivt bära en envis strimma är Yorkie absolut starkare vilje av de två hundarna. Han är mer övertygad om att få sitt sätt, och att hitta sätt att få vad han vill, även om det innebär att hamna i problem. Silky anses vara en viljestark hund, men är lättare att träna, och är mer benägna att arbeta för nöjet att hans mänskliga, än enbart för behandla belöningar.

Silky har en mer tydlig profil, som hans nos och huvudet är större och mer framträdande än Yorkie. De kallar den Yorkie en 'fyrkantig' ras, vilket innebär att proportionellt, bör han likna torget. Hans kroppslängd bör vara nästan samma mått som sin höjd. AKC kräver att han väger inte mer än 7 pounds och hans mätningar borde 'inte vara mer än en tum av. Silky har också större öron. De vilar längre bak på huvudet än Yorkie' är mindre öron.