Skillnad mellan svart och brunbjörnBlack Bears vs brunbjörn

Det är verkligen förvirrande att tala om den svarta björnen från en brunbjörn. En skillnad kan göras endast om björnar är övervakade.

En av de viktigaste skillnaderna är i sin färg själv. Brunbjörnen har färger som varierar från blond färg till svart. Dessa stänger har lättare spets på täckhår. Färgen på svartbjörn varierar från ljusblond till svart. Dessutom, bara dessa björnar har en ljus färg lapp i bröstregionen. Nosen kommer även i ljusa färger.

En annan skillnad märks mellan svart och brunbjörn är i storlek. De bruna björnar är större än de svartbjörn. En genomsnittlig male björn kommer att väga cirka 225 kg, medan en manlig svart björn väger ca 180 kg. De bruna björnar ses också att vara något högre än de svartbjörn. En genomsnittlig björn kommer att ha en höjd på en meter vid axlarna, medan svart björn har bara 0,9 meter.

Vid en jämförelse av fysiska egenskaper, de bruna björnar har axel pucklar, som inte ser i svartbjörn. När man tittar på ansiktet, kan man se att de bruna björnar har en fördjupning mellan ögonen till näsan slut. Å andra sidan, de svarta björnar har rät linje mellan pannan och näsan spets. De svarta björnar har större öron och pekas jämfört med brunbjörnar.Det finns också en stor skillnad i klorna. De bruna björnar har större klor än de svartbjörn. De brunbjörnar har klor som mäter cirka fem till tio cm. Tvärtom, de svarta björnar har klor som mäter ca 4 cm. Klorna på brunbjörn syns där eftersom det inte syns i svartbjörn.

Sammanfattning

1. Björnen har färger som varierar från blond färg till svart färg. Färgen på svartbjörn varierar från ljusblond till svart.
2. björnar är större än de svartbjörn. En genomsnittlig male björn kommer att väga cirka 225 kg, medan en manlig svart björn väger ca 180 kg.
3. björnar ses också att vara något högre än de svartbjörn.
4. De bruna björnar har axel pucklar, som inte ser i svartbjörn.