Skillnaden mellan Jersey ko och Holstein koJersey ko vs Holstein ko

Jersey kor och Holstein kor är populära och högavkastande raser som producerar mer mjölk. Dessa två raser är en favorit av gårdarna.

Vad är en Holstein ko? Dessa kor har sitt ursprung i Nederländerna. Holstein kor är antingen vitt eller svart med svarta-or-vita fläckar på sina kroppar. Dessa är stora kor och föder friska kalvar som kan väga 40 till 45 kg.

Vad är en Jersey ko? Jersey är en ras av ko som har fått sitt namn från den plats där dess ursprung. Namnet kommer efter Jersey Island i den brittiska Channel där den utvecklades. Dessa kor är rödaktig i färgen.

Vid en jämförelse mellan de två kor, är en Holstein ko tyngre och större än en Jersey ko. När en Jersey ko väger cirka 350 till 550 kg., Väger en Holstein ko ca 580 kg. Dessutom Jersey kor är mindre i storlek jämfört med Holstein kor.I mjölkproduktionen, Holstein kor producerar mer mjölk under sin livstid. Medan en Holstein ko producerar i genomsnitt 19.000 pounds av mjölk under sin livstid, producerar en Jersey ko i genomsnitt 13.000 pounds av mjölk under sin livstid. En annan skillnad som kan ses mellan Jersey kor och Holstein kor är i smörfetthalt. I smörfetthalt Jersey kor poäng bättre än Holstein kor. En Jersey ko har omkring 4. 7 procent av smörfetthalt medan en Holstein ko har ca 3. 7 procent av smörfett.

Det kan också ses att Jersey kor är mer anpassningsbara till varma klimat.

Sammanfattning:

1. Holstein kor har sitt ursprung i Nederländerna. Jersey är en ras av ko som har fått sitt namn från den plats där dess ursprung. Namnet kommer efter Jersey Island i den brittiska Channel där den utvecklades.
2. Holstein kor är antingen vitt eller svart med svarta-or-vita fläckar på sina kroppar. Jersey kor är rödaktig i färgen.
3. När man jämför de två kor, är en Holstein ko tyngre och större än en Jersey ko. Jersey kor är mindre i storlek jämfört med Holstein kor.
4. När en Jersey ko har omkring 4. 7 procent av smörfetthalt, har en Holstein ko ca 3. 7 procent av smörfett.
5. Även om en Holstein ko producerar i genomsnitt 19.000 pounds av mjölk under sin livstid, producerar en Jersey ko i genomsnitt 13.000 pounds av mjölk under sin livstid.