Skillnaden mellan möss och råttorMöss vs Råttor

Det är ett vanligt fel vid flera till misidentify en råtta från en mus eller möss. Skälet till denna är att de båda faller inom ramen för samma familj av gnagare även om de är tydligt från olika vetenskapliga klassificeringar. För ett otränat öga, de två gnagare ser likadana ut i vissa avseenden, men en närmare granskning visar något annat.

Även om det finns många arter av råttor (bomullsråttor, svartråttor, Norge råttor, afrikanska pouched råttor, Packrats, trä råttor, kalråtta och känguru råttor bland andra). Gnagare som människor betraktar ofta som råttor är medelstora pest eller inhemska typer C Rattus rattus (svartråttor) och Rattus norvegicus (Norge råtta).

Däremot möss är gnagare som människor i allmänhet beskriver som tinier i storlek och har långa men tunna svansar. De vanligaste mus arter är sorkar, rökiga möss, hasselmöss, taggiga möss, rådjur möss och hus möss. Den vanligaste av sådana är förmodligen Mus musculus (hus möss) att människor ofta möter.

Båda gnagare i deras tidigaste skeden i livet ser likadana ut. Det 'är därför det är viktigt att skilja de två i deras vuxna stadier och urskilja den inhemska pest-typ råtta eller mus för att undvika förvirring. Generellt råttor är större än möss. De är nästan duva-liknande i storlek jämfört med sparrow liknande storleken av den gemensamma mus. på grund av deras storlek, råttor är också tyngre än de flesta möss. de väger vanligtvis mellan 0,5-1 lb. jämfört med den typiska mus vägande ca? oz. lite mer eller mindre. råttor är också längre (9-11 inches i längd) än möss (endast 3-4 inches). Lägga upp till sin längd är dess 7-9 tum svansen jämfört med musen 's 3-4 inches. Råttan 'huvud är chunky ser och trubbig medan musen verkar ha en spetsigare, triangulär, mindre huvudstorlek. Dessutom råttor har en mer extra par nipplar än möss med bara fem par.När det gäller tillväxt, barn råttor utvecklar mycket senare eftersom det kommer att ta minst sex dagar för sina ögon öppna, och det kommer att växa päls i cirka 15 dagar 'tid. Möss öppna sina ögon dubbelt så tidigt (på bara tre dagar) och kommer att utveckla päls så tidigt som den tionde dagen i livet. Råttor har också längre (5/8 tum) krökta spillning medan möss har kortare (1/8 tum) spillning som verkar pekade i båda ändar. Slutligen är det intressant att notera att råttor kan ibland lever på möss, men inte vice versa.

Sammanfattning:

1. Råttor skiljer sig i många aspekter att musen fysiskt eftersom de har en större kropp, tyngre vikt, längre kroppslängd, längre svans, större huvud, och har fler nipple par.
2. Barnet råtta öppnar sina ögon och växer päls mycket senare än barnet musen.
3. Råttor har längre spillning än möss.