Skillnaden mellan myror och termiterMyror vs Termiter

Termiter är insekter som är kända för att orsaka skador, värda miljarder dollar runt om i världen. Myror är också insekter, men att de inte medföra några skador på mänskligheten.

Termiter bygga bon tornar upp mot himlen medan myrorna bygger bon antingen under marken eller i bladen.

Myror och termiter är mycket små insekter med stor skillnad i sina kroppsfunktioner. Termiter har breda kroppar och korta ben i jämförelse med myror som har små kroppar och långa ben. ? Till skillnad från myrorna, gör termiter inte har ögon. Det är genom den antenn som termiter känsla runt.Nu talar om termiter, de har mjuk kropp, utan hårt exoskelett som syns i myror. Termit arbetare och soldater är ljus eller vit färg. Soldaterna har mörkare huvuden än arbetarna. När man talar om kungar och drottningar, de skiljer sig från en art till en annan när det gäller färg och storlek. ? Men i allmänhet är de termit kungar och drottningar har rakt beaded antenner, bred midja, två vingparen (av samma storlek), smala vener i vingar och korta ben.

Vid jämförelse med termiter, myror är mer flexibelt. När man tittar på Ant kungen och drottningen, har de armbågade antenner, två ving uppsättningar (bakre vingar mindre sedan framskärmar), smal midja och långa ben.
En annan skillnad som kan ses mellan de två insekter, är i sina matvanor. Medan myrorna går ut i det fria på jakt efter mat, termiter föredrar att inte gå ut på jakt efter mat. ? Myror är kända för att äta något som kommer i dess väg. Å andra sidan, termiter äter bara trä- och pappersprodukter.

Sammanfattning:

Termiter bygga bon tornar mot himlen, medan myrorna bygger bon antingen under marken eller i bladen.

Termiter har breda kroppar och korta ben i jämförelse med myror som har små kroppar och långa ben.

Till skillnad från myrorna, gör termiter inte har ögon.

Termiter har mjuka organ, utan hårt exoskelett som är synlig i myror.

Termit kungar och drottningar har rakt pärlstav antenner, bred midja, två vingparen (av samma storlek), smala ådror i vingarna och korta ben. ? När man tittar på Ant kungen och drottningen, har de armbågade antenner, två ving uppsättningar (bakre vingar mindre sedan framskärmar), smal midja och långa ben.