Skillnaden mellan afrikanska och indiska elefanter Afrikansk vs Indiska elefanter

Afrikanska och indiska elefanter skiljer sig på många sätt, och de två kan differentieras genom att bara titta. De första tecknen som kan ses är att de afrikanska elefanter har större öron som når upp över halsen, medan de indiska elefanter har små öron som inte når ryggen.
De afrikanska elefanter är tyngre och större än de indiska elefanter. När en genomsnittlig afrikansk elefant väger runt 4000 till 7000 kg, en indisk elefant bara väger runt 3000 till 6000 kg. Om man tittar på höjden, de afrikanska elefanter når cirka fyra meter vid axlarna, och indiska elefanter komma bara en halv tum under den. Den högsta punkten av en afrikansk elefant är på axlarna medan en indisk elefant 'högsta punkt ligger på baksidan.
Man kan också skilja de två elefanter genom att titta på huden. De afrikanska elefanter har mer rynkig hud än de indiska sådana.

De två elefanter skiljer sig också i form av ryggen, magen och huvudet. De afrikanska elefanter har en konkav-formad rygg och indiska elefanter har en konvex eller rak formad rygg. Buk den afrikanska elefanten är formad snett nedåt i den riktning av bakbenen. De indiska elefanter har en rak eller hängande mage i mitten.

De indiska elefanter har en deformationszoner format huvud från framsidan till baksidan med pucklar strukturer och ingen buckla, men den afrikanska elefanten har inte denna form av dess huvud.Medan tänderna på den afrikanska elefanten har rombformade molarer, har indiska elefanter komprimerade kindtänderna. Både den kvinnliga och manliga afrikanska elefanter har beta med hanar har längre och större. Det är bara de manliga indiska elefanter som har betar, och honorna har inga betar eller de är bara rudimentär. Den nedre kanten av den afrikanska elefanten är kort och rund i jämförelse med den långa och avsmalnande läpp av den indiska elefanten. De afrikanska elefanter har flera ringar i bålen, medan de indiska elefanter har färre ringar. Stammen av den afrikanska elefanten är jämförelsevis mindre svårt än den indiska elefanten.

Sammanfattning:

1. afrikanska elefanter har större öron som når upp över halsen, medan de indiska elefanter har små öron som inte når ryggen.
2. De afrikanska elefanter är tyngre och större än de indiska elefanter.
3. De afrikanska elefanter har mer rynkig hud än de indiska sådana.