Skillnaden mellan Tornado Watch och VarningTromb Watch Vs Varning

Meteorologer, meteorologer och tornado jägare alla behöver veta om de olika vädervillkor, som måste lämnas till allmänheten i tider av klimatkatastrofer. Några av dessa termer inkluderar 'varning' och 'watch', som i 'tornado varning' och 'tornado watch.' Tyvärr har många av den gemensamma lekman 't vet hur man urskilja två.

I grund och botten är en tornado klocka utfärdas när villkoren verkar vara rätt eller när meteorolog tror att variablerna är gynnsamma för en tornado att inträffa. Enkelt sagt, tornado har ännu inte setts vid denna tidpunkt. En tromb varning är annorlunda eftersom det är en mer allvarlig uppmaning att göra. Detta innebär att experterna redan har sett en verklig tornado. Även om det är också möjligt att ringa för en tornado varning även utan att ha sett en moget bildade tornado, kan det också meddelas eftersom det redan är mycket säkert att det kommer att dyka upp när som helst snart. Varningar utfärdas också när en tornado redan har börjat att bilda eller om den lokala tornado radar har plockat upp en signal för en tornado.

I termer av omfattningen av det berörda området i en tromb klocka, är det relativt större än den för en varning. En klocka är vanligtvis utfärdas till 50% av staten 'totala yta och i vissa fall hela staten. Men för en tornado varning, är detta normalt utfärdas till en mer definierad omfattning som endast eller för en viss kommun tillsammans med några andra .När en tornado klocka har utfärdats och om du är inom det område som påverkas av prognosområdet, bör du börja hitta lämplig tornado bevis skyddsrum och vara medveten om de stadiga flödande uppdateringar om klimatet. I en tornado varning, är det dags där du verkligen måste finna skydd så snart som möjligt eftersom tromben har troligen rört marken.

Det sägs att tromber har en mycket dödlig destruktiv kraft som bokstavligen kan skrapa hela landet fält och lämna tätorter stilla i flera dagar. Således, är det mycket viktigt att känna till skillnaderna mellan en tromb varning och en tromb klocka. Dessa är följande:

1. En varningssamtal tornado är mycket allvarligare än en tornado klocka samtal.
2. En tromb varning vanligtvis utfärdas till en mer bestämd och begränsad yta jämfört med tromben klocka som normalt utfärdas till ett bredare område.