Skillnaden mellan mjäll och lössMjäll vs Löss

De missuppfattningar kring huvudlöss och mjäll är många. Som har en förståelse för dessa små parasiter och hur de påverkar människor är av stor betydelse. Huvudlöss är normalt ansvarig för många villkor på huvudet på människor. Om de inte hanteras väl och med tanke på den vederbörlig uppmärksamhet som de förtjänar, kan de lätt förvandlas till en fullt utvecklad angrepp.

En av de vanligaste villkor som ansvarar för mänskliga Pediculosis, ganska vanligt i utvecklade länder, är lus. Det är en liten, sugande insekter som lever i människohår. För att överleva behöver det en varm, fuktig miljö med blod. Det intressanta är att löss inte orsakar sjukdomar.

Skillnaderna mellan mjäll och löss är många. Löss är mellan två till tre millimeter lång. De har inga vingar och, som ett resultat, kan inte hoppa eller flyga. När fullvuxen, innehåller en vuxen många ägg i en dag. Vanligtvis tar det cirka sju dagar för äggen att kläckas och tio dagar för att mogna och börja producera på egen hand. Detta är en ganska kort period och tjänar till att ge en inblick i hur snabbt dessa parasiter kan föröka sig. Mjäll, å andra sidan, är döda celler som inte kan lägga några ägg.

Skillnaden mellan mjäll och löss är mjäll visas vit till färgen och faller slumpmässigt från huvudet. Löss är mycket mörkare när de fortfarande lever och verkar vita när de är döda. Förmågan att hålla sig till huvudet är som ett resultat av någon cementliknande substans som framställs när äggen läggs.

Å andra sidan, är en annan skillnad mellan mjäll och löss som mjäll är en konstig tillstånd som utvecklas som ett resultat av den överdrivna avgivande av döda hudceller i hårbotten. Detta innebär därför skillnaden mellan mjäll och löss är att mjäll är inte en levande organism.

Till skillnad från löss, som är levande, är mjäll bara en insamling av döda hudceller. Den förekommer i alla åldrar och sker som ett resultat av den normala växande process. Det är inte möjligt att stoppa avgivande av död hud, eftersom det är en naturlig process som åtföljer tillväxten. Vissa människor har en tendens att sprida mycket mer döda celler än andra. Detta är en fråga om deras gener. Därför är det inte möjligt att mäta den exakta volymen eller antalet döda celler som en individ skjul på en dag.

Sammanfattning:

1. Skillnaderna mellan mjäll och löss är:

2. Löss är ansvariga för många förhållanden på det mänskliga huvudet och hårbotten.

3. Mjäll har ingen effekt på håravfall på det mänskliga huvudet.

4. Om du inte tar hand om löss, kan det bli en fullt utvecklad angrepp.

5. Mjäll kan inte vara ett angrepp.6. Löss är insekter som lever i människohår.

7. Mjäll är en samling av döda hudceller i hårbotten.

8. Löss är mycket större; de är två till tre millimeter lång.

9.Dandruff är mycket små döda hudceller.

10.Lice har möjlighet att lägga ägg.

11. Mjäll kan inte lägga några ägg.

12. Löss är mörka i färg när de bor.

13. Mjäll är vit till färgen.

14. Löss fastnar på hår och hårbotten.

15. Mjäll faller slumpmässigt.