Skillnaden mellan Flying Myror och termiterFlygande myror vs termiter

Både flygmyror och termiter är olika i sin kropp, form, reproduktionscykel, och deras vingar. Det är lätt att skilja mellan flygande myror och termiter.

Först av allt, låt oss titta på formen av flygande myror och termiter. Kroppen av den flygande ant är indelad i tre segment; huvud, bröstkorg och buk. Å andra sidan, termiter har två segment; huvudet och bröstkorgen. Till skillnad från de flygande myror, termiter verkar ha ett enda organ.

Låt oss nu titta på karossens färg av de två. Termiter är oftast svart färg. Å andra sidan, är flygmyror ses i olika färger som svart, röd och brun.

Även båda insekterna utvecklar vingar under tiden för parning, det finns en signifikant skillnad i sina vingar. Vingarna av termiter är synliga under framskärmarna, och det främre och bakre vingarna är av samma längd. De bakre vingar en flygande ant, dock är dolda under framskärmarna. Dessutom tillbaka vingar flygande myror är kortare än framskärmarna.Sedan finns det en skillnad i antennerna. Den flygande ant har böjt eller krökt antenner med en boll på toppen kallas en klubb. Tvärtom antennerna av en termit inte är böjda och har ingen lampa på spetsen.

Flygande myror genomgå en fullständig metamorfos, medan termiter genomgår en gradvis metamorfos. De flygande myror utvecklas från ett ägg, sedan i en larv, i en puppa, och sedan till en vuxen. Men termiter utvecklas från en larv, sedan i en nymf, sedan till en vuxen. I flygande myror, dör man efter reproduktion, och det är den kvinnliga myra som bygger en koloni. Men i fallet med termiter, både manliga och kvinnliga bygga en koloni.

Sammanfattning:

1. Kroppen av den flygande ant är indelad i tre segment; huvud, bröstkorg och buk. Å andra sidan, termiter har två segment; huvudet och bröstkorgen.
2. termiter är oftast svart färg. Å andra sidan, är flygmyror ses i olika färger som svart, röd och brun.
3. vingar termit syns i framskärmarna. De bakre vingar en flygande ant, dock är dolda under framskärmarna.