Skillnaden mellan nötning och förslitningNötning vs Attrition

Nötning och förslitning är två olika termer som är relaterade till olika vetenskaper som geologi och medicin. Man kan stöta på många skillnader mellan nötning och förslitning.

I geologiska termer, hänvisar Nötnings till bärandet eller förstöring av ytan av partiklar som i processen av sediment transport. Å andra sidan hänvisar attrition till den omfattande minskning eller kastning av hela partiklar. Medan nötning är begränsad till ytlig förstörelse, är avgången inte begränsad till en sådan förstörelse.
Nötning uppstår när en sten träffar en annan yta. Till exempel en sten eller sten som är inbäddad i glaciären gnids mot berggrunden eller sida när glaciären flyttar från nedför backen. Avgång kan betecknas som en form av flod eller kusterosion där ytan tvättas bort. Avgång uppstår också när en sten eller sten bryter sig in i mindre fragment när tvättas nedströms.
När man talar om den medicinska vetenskapen är Slit kallas sår orsakade av den ytliga skador på huden. I nötning, är såret inte så djup och om det finns blödning, är det inte så svår och endast minimal. Nötnings sår inträffar när huden kommer i glidande kontakt med någon grov yta, vilket leder till att gnugga bort eller grining av det övre lagret av epidermis. Å andra sidan, är nötnings sår som uppstått genom gnidning eller friktion såsom slipning av tänderna.

Det finns också en annan innebörd till avgång. Avgång hänvisar också till en minskning av personalen i företag genom vanliga processen som avgår eller pension.

Sammanfattning

1. Slit begränsas till ytlig förstörelse; avgången är inte begränsad till en sådan förstörelse.2. Nötnings hänvisar till den bär eller förstöring av ytan av partiklar som i processen av sediment transport. Å andra sidan hänvisar attrition till den omfattande minskning eller kastning av hela partiklar.

3. Nötnings sår inträffar när huden kommer i glidande kontakt med någon grov yta, vilket leder till att gnugga bort eller grining av det övre lagret av epidermis. Å andra sidan, är nötnings sår som uppstått genom gnidning eller friktion såsom slipning av tänderna.

4. Slit uppstår när en sten träffar en annan yta. Avgång kan betecknas som en form av flod eller kusterosion där ytan tvättas bort. Avgång uppstår också när en sten eller sten bryter sig in i mindre fragment när tvättas nedströms.