Skillnaden mellan vita och svarta människorVita Vs svarta människor

Hur skiljer sig från den vita valör svarta människor? Självklart, det hela handlar om att hudfärg förstås. Icke desto mindre betyder termen 'vit eller svart' har använts för att beskriva vissa raser, åtminstone bildligt.

Även kallad kaukasierna, de vita människor som kallas som sådan, främst på grund av deras till synes ljus hud pigmentering. Dessa människor är de som är i grunden europeiska i anor. De har den lättaste hudfärg (nästan till den grad att ha någon hudfärg alls när ogarvade); om du kan 't säkert peka amerikanerna att vara rent vitt på grund av den stora mångfalden i deras specifika underraser.

Tidigare definitioner av svarta människor beskrev dem som de som är av söder om Sahara-afrikansk anor. Idag har begreppet blivit anammat att inkludera den inhemska invånarna i Oceanien och även vissa delar av Sydostasien. Tillsammans med detta är viktiga egenskaper som håret konsistens är afro-liknande (tät, tjock och wooly håriga personer) och naturligtvis de som verkligen ser svart.

Svart hudfärg är på grund av för mycket melanin '' hudens pigment som ansvarar för färg. Vetenskapligt är detta pigment en form av skydd mot de hårda solens strålar och andra yttre faktorer. Det 'är därför vita människor är mer benägna att ha solbränna när de lämnas exponerad under värmen från solen under längre tidsperioder, jämfört med de svarta. De är också mer benägna att ha hudcancer med särskilt nämna dem från Australien som det är de som har den högsta hudcancer index.De svarta, å andra sidan, är mer skyddade från vitamin folat förstörelse vilket gör dem friskare varelser för reproduktion. Därför är det säkert att säga att under naturliga förhållanden (utan hjälp av medicin, vitaminer och andra former av tillskott) de svarta har en högre medellivslängd och chanserna för överlevnad och fortplantning när de lämnas i tropikerna jämfört med de vita.

Inte att förringa någon av grupperna, har det sagts (även om inte bevisat ännu) att det finns några andra skillnader mellan dem. Vissa forskare hävdar att svarta människor är mindre intelligenta och mer benägna att begå våld än de vita. Troligtvis är det på grund av det sätt som de tror. Men det 'är inget tydligt bevis för detta begrepp ännu och även om det kommer att finnas bevis, är svårt att få generaliseras som intelligent och våldsam kan vara ett resultat av många variabler och situationer som är svåra att kontrollera fallet. Dessutom har det också visat sig att både svarta och vita har olika reaktioner på vissa läkemedel. och som de som nämnts tidigare, antingen grupp har några anlag för vissa sjukdomar som gör en grupp mer benägna att ha dem jämfört med de andra.

Sammanfattning

1. Svarta människor är de som är av söder om Sahara-afrikansk anor, medan de vita är de som i första hand europeiska anständigt.
2. Svarta människor har mycket mörka hudfärger jämfört med de vita som har mycket ljus hud.