Skillnaden mellan Aloe och Aloe VeraAloe vs Aloe Vera

Aloe och aloe vera är namnen på växter som är mycket relaterade till varandra och därmed har alltför många saker gemensamt; Det finns dock tydliga skillnader för båda anläggningarna.

Den huvudsakliga skillnaden mellan aloe och aloe vera är deras klassificering eller rankning i taxonomi. Taxonomi är hierarkin av varelser från den generiska till specifika typer av levande organismer. Mellan de två, är aloe anses släktet, och aloe vera är arten. I taxonomi, är aloe som ett släkte högre och aloe vera som en art rankas nedan. Detta innebär att släktet är en allmän kategori och arten är en viss kategori. I en art, är den faktiska organism 'namn nämns. Genom leden, aloe och aloe vera har samma rike, fylum, klass, familj, och underfamiljen.

På grund av den taxonomi finns överlappande likheter mellan aloe och aloe vera. Både aloe och aloe vera kan växa på många ställen och anpassa sig till olika klimat. De delar också många egenskaper som tjocka, köttiga blad med färgen grön till grågrön. Dess blad är tandade på grund av de små vita 'tänder' som kantar bladen 'kanterna. Plantorna har mycket liten stam. Anläggningen är i ett rosettmönster. Blommorna karakteriseras som tubulär som blommar på sommaren i olika färger av gult, orange och rött. Aloes, tillsammans med sina 400 arter, är suckulenter eller vattenkvarhållande växter. Detta är på grund av vädret i Afrika där växten har sitt ursprung.

De arter av aloe (inklusive aloe vera) är mestadels prydnads med läkemedel attribut. Aloe och dess arter, nämligen aloe vera, aloe perryi och kapaloe användes som medicinalväxter från de gamla grekerna tills modern tid. Dess användningsområden var varierande C från brännskador, skärsår, skrubbsår, sår, kliande hud, insektsbett, och hudinfektioner. Aloe har salicylsyra, en komponent som agerar ett lindrande medel för huden.

Det har varit ett traditionellt växtbaserat läkemedel i Kina, Japan, Ryssland, Saudiarabien, USA, Jamaica, Latinamerika och Indien. Som prydnadsväxt, aloe och dess arter betraktas som dekorativa växter och har en ständig närvaro i en trädgård eller ofta placeras i en kruka. Det kan odlas utomhus eller inomhus. Dess medicinska egenskaper är också en av anledningarna till att hushållen har ofta denna anläggning i sina trädgårdar. Det rensar också toxiner i luften som formaldehyd.Som en art, är aloe vera de mest kända och populära arter av aloe. Det används ofta som en av ingredienserna i olika tillsatser som hud mjukgörande och anti-irriterande. Dess frön också för avsikt att använda som biobränsle. Det används också som laxermedel eller som en livsmedelssubstans på grund av dess gelningsegenskaper.

Aloe vera kommer också i en juice form, som används för att återuppleva tillstånd som halsbränna och colon irritabile. Aloe vera SAP är en vanlig ingrediens i smink, vävnader, tvålar, solskyddsmedel, rökelse, rakkrämer, och schampo. Andra användningsområden inkluderar artificiell insemination i bevarandet får och vatten på gårdarna. Aloe vera beskrivs som icke-toxisk och har inga kända biverkningar efter avlägsnande av aloin.

Sammanfattning:

1. Den största skillnaden mellan aloe och aloe vera är deras vetenskapliga klassificeringen eller taxonomi. Aloe är rankad som en genus medan aloe vera är en art. Som ett släkte, är aloe rankas högre än aloe vera.
2. Aloe har 400 arter, och aloe vera är bara en av dessa arter.