Skillnaden mellan svart och Red OakSvart vs Red Oak
De svarta och röda ekar är två vanliga former av den populära eken. Båda kan hittas i olika regioner i USA och har distinkta fysikaliska egenskaper. En röd ek kan växa ur en svart ek med nästan tio fot, dessutom bladen av den röda ek kan växa ur de svarta ek.

På hösten när löven ändrar färg, röd ek löv blir röda, medan de svarta eklöv omvandlas till ett brett spektrum av höstfärger. Barken av den svarta ek har en mörkgrå nyans med många fåror, medan den röda ek bark tar på en ljusgrå färg. Även om de röda och svarta ekar kan komma från samma släkte av träd, de är inte mycket lik i jämförelse med varandra.
Den svarta ek kan vanligtvis hittas på den östra sidan av USA och södra Kanada. Det kan hittas så långt norrut som Ontario och så långt söderut som Florida. Det kan också finnas så långt västerut som delar av Texas. Beroende på området, kan svarta ekar variera i höjd från 60 till 120 fot, med bladen varierar i längd från fyra till åtta inches.

Den svarta ek producerar ekollon frön nästan varje två till tre år och är en av de mest populära betes träd för ekorrar och gänget. I nordöstra USA, svart ekar tar väl till svala och fuktiga jordar som är vitaminrik, frodas i jord som är fri från sandsten, skiffer, hård lera, och kalksten. Även i Appalacherna det finns svarta ekar, och de kan hittas så hög som 4000 fot över havet.
Det finns olika namn för den röda eken; Rödek och Champion Red Oak är bland de två mest populära. Den röda ek växer i samma platser som den svarta eken gör, men de är inte hemma i södra stater som Florida, Louisiana och Texas. Den röda ek är en av de vanligaste typerna av träd för virkesproduktion på grund av sin höga kvalitet trä som kan användas för heminredning och möbeltillverkning. Detta träd kan växa från 90 till 140 fot lång och kan skryta med en 40 centimeter bred bålen. Kärnorna som produceras av detta träd kan vara spridda och är bitter smak, men de är fortfarande konsumeras av skogs nötkreatur.
Sammanfattning1. Den röda och svarta ek är båda från ek familjen, men de har olika fysiska egenskaper.
2. Den svarta och röda ek finns över hela östra halvan av USA, med undantag av Florida, Louisiana och Texas där endast den svarta ek kan hittas.
3. Svarta ekar är vanliga tillverkare av ekollon som tjänar som en näringskälla för skogens djur. I stället för att producera ekollon, producerar röda ek frön.