Skillnaden mellan räkor och hummerRäkor vs hummer

Skilja en räka från en hummer är faktiskt väldigt enkelt. Genom att helt enkelt titta på dem sida vid sida, kan även en elementär unge upptäcka att man är en räka och inte en hummer och vice versa. Deras skillnader är mycket lättare att urskilja än att jämföra en hummer med andra obehagligt sökrobotar, låt 's säga kräftor.

Även om både räkor och hummer är nära släktingar (båda klassificeras som kräftdjur) och delar många likheter som att ha sammansatta ögon och smält huvudet till sina kroppar, är en räka en havsdjur som ligger i antingen sötvatten eller salt vattendrag. Detta är förmodligen den enskilt viktigaste skillnaden mellan de två eftersom hummer lever i endast saltvatten. Det är också viktigt att notera att det finns nästan 2000 olika arter av räkor i världen ännu cirka 20 av dem är viktiga kommersiellt.

När det gäller fysiska attribut, räkor är i allmänhet mindre när kämpar emot hummer familjen. Även vanliga hummer är något större än de flesta jumbo räkor. Såsom observerats kan räkor växa så mycket som 8 inches till ett genomsnittligt även om detta kan variera beroende på de specifika räkor arter som undersöks. Om räkor växa något större än detta (men vanligtvis inte mer än 12 inches), är de ofta betraktas med ett annat namn '' räkor.

Den räkor långsträckt kroppsbyggnad ser smalare än den vanliga hummer. Dess exoskelett (skal) är genomskinlig i naturen. De fäller ofta detta ut som en del av deras normala tillväxtcykel. De flesta räkor har färger som varierar från grå till vit och även grönt. Men några av dem kan lätt ändra sin yttre färg som en form av anpassning till sin närmiljö.

Även om räkor verkar ha minuten ben lika strukturer som kallas bihang (specifikt benämnd swimmerets) under deras kroppar (buken '' delen oftast äts), de faktiskt don 't använda dessa par mini ben att krypa, utan de använder sådana fina strukturer för simning. deras svansar (Telson) är ofta den främsta spelare för förflyttning på toppen av sina normala glidförmåga med det strömmande vattnet. Tvärtom, hummer använda sina uppsättningar av bihang att krypa.Dessutom, hummer och räkor procreate också annorlunda. Den förstnämnda vanligtvis bär sina ägg med dem medan de senare släppa densamma till det öppna havet.

1. Räkor lever både i sött och salt vatten medan hummer lever i bara salt vatten.

2. Räkor simma medan humrar krypa.

3. Räkor är i allmänhet mindre än hummer.