Skillnaden mellan Amstaff och APBTAmstaff vs APBT

Både Amstaff och APBT hundraser inte anses vara officiella raser. Dessa två raser komma med fler likheter, vilket gör det svårt att göra en skillnad.

Först av allt, låt oss titta på ursprunget till dessa två raser. Den APBT eller American Pit Bull Terrier först uppvuxna i brittiska öarna i den 19: e århundradet. Det var under denna period som den APBT landade i Amerika.

Amstaff eller American Staffordshire Terrier har fötts ur amerikanska och brittiska kamp gropar. Först hette bara Staffordshire Terrier och det var i 1972 att rasen fick namnet American Staffordshire Terrier.I storlek jämförelse, är APBT mindre och smalare än AMSTA. Det kan också ses att APBT är mer energisk än Amstaff.
Den amerikanska Staffordshire Terrier kommer i en höjd av 17 till 19 inches och en vikt på 40 till 50 pund. Den amstaff kommer i rött, svart, vit, lisma och blå med nyanser av vitt och andra färger. Rasen har en mjuk, tät och kort päls.

Den APBT levereras i höjderna 18 till 22 inches och en vikt av omkring 30 till 60 pund. Denna avel kommer i nästan alla färger. De har en glänsande, tjock och kort päls.

När det gäller temperament, den APBT och AmStaff är nästan lika. Båda dessa raser är lojala, bestämd, intelligent och hängiven. Emellertid kan man se att Amstaff är vänligare än APBT. Dessutom Amstaff ses också att vara bättre med barn än APBT.
Sammanfattning:

Den APBT eller American Pit Bull Terrier först uppvuxna i brittiska öarna i den 19: e århundradet. Det var under denna period som den APBT landade i Amerika.

Amstaff eller American Staffordshire Terrier har fötts ur strids gropar i Amerika och Storbritannien.

Den amerikanska Staffordshire Terrier kommer i en höjd av 17 till 19 inches och en vikt på 40 till 50 pund. Den APBT levereras i höjderna 18 till 22 inches och en vikt av omkring 30 till 60 pund.

AmStaff rasen har en mjuk, tät och kort päls. APBT har glänsande, tjock och kort päls.

American Pit Bull Terrier är mer energisk än American Staffordshire Terrier.