Skillnaden mellan Panther och PumaPanther vs Puma

'Panther' är det ord som används för att tekniskt hänvisa till alla medlemmar av djuret släktet Panthera av Felidae eller kattfamiljen. Den innehåller tigern och lejon, jaguar och leopard som har melanistic färgvarianter kallas svart panter och i vissa fall, vit panter.

Medlemmar av släktet är de enda kattdjur som kan rytande. Tigern är den tidigaste medlem att existera, och släktet troligen utvecklats i Asien omkring sex till tio miljoner år sedan. De kan hittas på olika ställen i synnerhet i Asien och Afrika samt Nord- och Sydamerika. Tigern är den största bland medlemmarna i Pantheragenusen med lejonet kommer i andra. Jaguar är den starkaste bland dem, möjlighet att klättra i träd som leoparden. Leoparden och Jaguar är fläckig.

Ordet 'panter' kommer från det gamla franska ordet 'pantere' från det latinska ordet 'Panthera' och de grekiska orden 'pan' betyder 'alla' och 'fins' som betyder 'vilddjuret' som används för att hänvisa till alla fläckiga katter som är bra jägare och rovdjur. Det kan också ha kommit från sanskrit ordet 'pundarikam' som betyder 'gulaktig djur' med hänvisning till tiger. Idag ordet 'panther' är mer populärt används för att hänvisa till den svarta panter som antingen kan vara en jaguar eller en leopard.

En annan medlem av Felidae eller kattfamiljen som också kallas en panter är puman och puma är puma. Det är ett släkte av Felidaefamiljen som är hemma i Amerika. Det är nära besläktad med den inhemska katt än sin kusin, lejonet, som liknar i utseende. Dess storlek varierar beroende på dess livsmiljö, men puma ofta återfinns i bergsområden därav namnet puma. Det är en ensam djur som är vitt spridd i olika delar av den amerikanska kontinenten förse den med flera namn och göra den puma djuret med den mest antal namn.Ordet 'cougar' kommer från det portugisiska ordet 'cucuarana' som härrör från Tupi språket medan ordet 'puma' kommer från det spanska ordet 'puma', som härrör från Quecha språket i Peru.

Sammanfattning:

1. Ordet 'panter' används för att hänvisa till medlemmar av djuret släktet Panthera som omfattar tiger, lejon, jaguar och leopard medan ordet 'puma' avser släktet Puma som också är namnet på dess medlemmar, den puma.
2. Både panter och puma är medlemmar i Felidae eller kattfamiljen, pantern är hemma i Asien och Afrika, även om de också kan hittas i Amerika där puma är en infödd.
3. Ordet 'panther' används också för att hänvisa till de melanistic mutationer av Jaguar och leoparden som antingen svart (svart panter) eller vit (vit panter) medan 'puma' används för att hänvisa till berget lejon eller den puma.