Skillnaden mellan Stem och TrunkStem vs Trunk

Både 'stam' och 'trunk' finns i den naturliga världen. De är båda delar av organismen kallas växterna.

Stjälkar är oftast en av de strukturella axlar i en anläggning 'sammansättning. Deras två huvudsakliga uppgifter är att stödja knoppar, frukter eller blad av anläggningen och för att ge en väg till dessa delar för nutrition (som inkluderar vatten, mineral och socker som växten får. i vissa arter av växter, stjälkarna är fästa stammen (även kallad stam på växten) som stödjer den extra stjälkar. stjälkarna föra bladen till ljus för att göra fotosyntes möjligt och producera mat för anläggningen.

Stjälkar är en oumbärlig del av växterna. Det har tre huvuddelar: xylem, floem och cambium. Xylem celler bär vattnet från rötterna medan floem cellerna bära mat gjord på fotosyntesen. Om en växt inte har någon trunk, länkar skaftet automatiskt rötterna till blad och de andra delar av växten.

Bortsett från sina uppgifter i en anläggning 's-processen, stjälkar är också ett användbart verktyg att göra asexuell reproduktion i växter. Stjälkarna ympas och skärs för att producera en annan växt av samma ras eller att föda upp med andra växtarter. Den stjälkar kan också användas för förvaring och skydd. Det finns olika typer av stjälkar som sträcker sig från vedartade stammar, skott, grenar, sockerrör, eller saftiga stjälkar. stammar kan också hittas antingen ovanför marken eller under jord.

Bålen, å andra sidan, är också en del av en växt men mestadels begränsade till träd. Det är också känt som 'Bole' och trädet 'huvudstödstruktur. Det bär hela trädet canopy samtidigt i egenskap av trädet' s huvudkanalen för näring. Det är direkt kopplad till trädet 'rötter medan trädgrenar är fästa stammen i gengäld.
Stammen karakteriseras också som trädet 's huvudstam eftersom grenarna på träden också klassificeras som stammar.Till skillnad från stammar i andra sorter av växter, är stammar täckta med bark och innehåller 'ringar' inuti som skildrar en ålder av trädet när det skärs. Stammen spelar också 't har bladen direkt fäst vid den.

Stammen är mycket användbart som timmer för en mängd olika användningsområden. Det är vanligtvis virket som används för material i trämöbler och bostadsstrukturer. Dess användningsområden inkluderar även papperstillverkning och material i byggnadsarbeten och trä dekorativa bitar.

Sammanfattning:

1. Alla växter har stjälkar som en del av organismen 'struktur. Stammar finns i många varianter som även omfattar de trädstammar. En stammen också ett skaft och fungerar som den primära stammen av ett träd.
2. stjälkar och stammar har ett liknande syfte C för att ge stöd till andra delar av anläggningen. För växter som inte klassificeras som träd, stjälkar tjänar till att hålla blad och blommor. Samtidigt har trädet också samma funktioner i bära hela träd kapellet som innefattar trädet 's grenar och blad.
3. En annan delat ansvar av stammar och stammar fungerar som en passage för anläggningen 's näring. Den fungerar också som en länk för anläggningen till sina rötter.
4. stjälkar har en mängd olika typer, medan en stam är bara en av de nämnda typerna.
5. stjälkar är direkt knutna till bladen och don 't har omgivande bark. Samtidigt stammen ISN' t direkt anslutning till bladen och har ett skikt av bark. Stammen har också trädet 'ringar', som ofta är de indikatorer på trädet 'ålder och tillväxt under sin livstid.