Skillnaden mellan Coho och King SalmonCoho vs King Salmon

Coho och King Salmon är två populära arter av lax. Båda Salmon är arter av anadromous fisk.

Den silverlax är också känd som Silver Lax och har det vetenskapliga namnet Oncorhynchus kisutch. Den silverlax ändrar utseende när den kommer in eller lever i olika typer av vatten. När i sötvatten, har det silver sidor (därav namnet) och mörkblå ryggen. När de kommer in i havet, de ändrar färg till röd sidor och blågröna huvuden. Kvinna silverlax är mörkare i färgen jämfört med deras manliga motsvarigheter.

Den silverlax har en svart mun och vita tandkött. Den har ett brett stjärtfensspole. Det kan vara så stor som 28 inches och kan nå 7C11 pounds ofta leder upp till 16 pounds. Som mat, har Coho fisk en fast och mild smak i sin orangerött kött. Den har en måttlig till hög mängd fett. Sätt att förbereda Coho fisk inkluderar; grillning, rökning, bakning, och gassande.

Å andra sidan King Salmon är känd av många namn. Dess alternativa namn inkluderar Chinook lax, Quinnat lax, Spring lax, Tyee lax, svart lax, Black, Hook Bill lax och Chum Salmon. Det har det vetenskapliga namnet på Oncorhynchus tshawytscha.

Den King Salmon har en svart mun och svarta tandkött. Kungen lax kan nå upp till 33C36 inches. Några King Salmon kan nå upp till 58 inches. Som den största och största lax, kan King Salmon väga upp till 10-50 pounds. Undantagsfall kan gå upp till 130 pounds. Liksom Coho lax, kung lax ändrar också i färg i olika vatten. I sötvatten, de har samma silver sidor som silverlax. Men deras sidor vända gyllene när de når havet.Som namnet antyder, är det den största av de lax arter med det högsta beloppet av oljehalt. Som ett livsmedel ger hög oljehalt det en rik smak och essentiella omega-3-fettsyror. Den har en mjukare kött jämfört med andra sorter av lax och ofta ställdes som bakade, stekt, förlorade, sauted, och grillad.

Coho lax och King Salmon har varit en del av många urfolk 's dieter för en mycket lång tid. Båda arterna används också för handel och ceremonier. Har den silverlax varit en symbol för många stammar, eftersom den symboliserar liv och välstånd. det är också den statliga djur av Chiba Prefecture i Japan.

Samtidigt King Salmon har också en framträdande roll i många stammar. Det anses vara den mest värdefulla lax och är presenterade lax om den 'första lax ceremonier.' Dessutom är det deklareras som staten fisk Alaska.

Sammanfattning:

1. Både silverlax och King Salmon är populärt spel fisk och används för kulinariska rätter.
2. De är båda arter av lax familjen och anadromous fisk.
3. En skillnad mellan Coho och King Salmon är deras storlek och vikt. En silverlax når upp till 28 inches och upp till 7C11 pounds. Å andra sidan kan en King Salmon nå upp till 33C36 inches och 10-50 pounds.
4. Både fisk ändrar färg när de går in i havet fasen. Coho och King Salmon börja med silver sidor. När en silverlax in i havet, ändrar utseende i rött. Samtidigt ändrar King Salmon till gyllene sidor.
5. En annan identifieringsfaktor mellan Coho och King Salmon är färgen på deras tandkött. Både Coho och King Salmon har svarta munnar, men silverlax har vita tandkött medan King Salmon har svarta tandkött.
6. silverlax har ett brett stjärtfensspole medan King Salmon har en smal, stjärtfensspole