Skillnaden mellan kvarts och kvartsitKvarts vs Kvartsit

Kvarts och kvartsit är mineraler som har många nyttiga ändamål. Dessa två mineraler finns i överflöd i jorden 'skorpan. Emellertid har dessa två mineraler har många skillnader mellan dem.

Den viktigaste komponenten i kvarts är kiseldioxid eller kiseldioxid. Den består av syre och kisel. Kvartsit bildas på grund av den metamorfos av kvartssandstenar.

När det gäller färg, de två har olika färger. Quartz finns i olika färger inklusive vitt, rökiga gul, ro, violett, gul, ogenomskinlig och brunt. Tvärtom kommer Kvartsit i snöig vit eller grå färg. Det kommer också i ljusa färger beroende på orenheter i moder sandsten.

När man talar om att det finns, är kvarts vanligare eftersom det finns i fler områden än kvartsit. Quartz finns i stora mängder i Alperna, Madagaskar, Brasilien, Japan, New York och Arkansas. Tvärtom är kvartsit till stor del finns i Appalacherna, Texas, Utah och Minnesota.

Även kvarts och kvartsit är både hårda, är det lättare att arbeta med kvarts och det är därför det har använts i stor utsträckning inom smyckestillverkning.

Kvarts kan klassificeras som en kristallin sten medan kvartsit kan klassificeras som metamorphic.

Kvartsit används flitigt inom byggnadsindustrin som plattor, tak- och golvplattor och som krossade stenar. Kvarts har dess användning som en ädelsten och det är också används i elektronik.

Kvarts är känt för att vara resistent mot alla andra än alkalier kemikalier. Kvarts är sannolikt att sönderfalla med effekterna av vatteninnehållande salt mineraler. Å andra sidan, är Kvartsit starkare. Som Kvartsit är sandsten som bildas av tryck, är det starkare och hårdare.Sammanfattning

1. Kvarts består av syre och kisel. Den viktigaste komponenten i kvarts är kiseldioxid eller kiseldioxid Kvartsit bildas på grund av den metamorfos av kvartssandstenar.

2. Quartz finns i fler områden än kvartsit.

3. Även kvarts och kvartsit är både hårda, det är lättare att arbeta med kvarts

4. Kvarts kan klassificeras som en kristallin sten medan kvartsit kan klassificeras som metamorphic.

5. Kvartsit används flitigt inom byggnadsindustrin som plattor, tak- och golvplattor och som krossade stenar. Kvarts har dess användning som en ädelsten och det används inom elektroniken.