Skillnaden mellan Giftiga och Venomous Giftig vs Venomous

Giftiga ämnen är oundvikliga. Ibland dessa kan hittas i livsmedel och i drinkar. I andra fall, giftiga ämnen är i växter och djur. Andra kan vara genom mikroorganismer. Eftersom vår planet är mycket stor, måste dessa typer av yttre gifter utvärderas.

Toxikologer är experter på att identifiera giftiga ämnen. Dessa kan vara giftiga eller giftiga ämnen som finns i vår omgivning. 'Giftiga' och 'giftiga' är ord använder vi ofta omväxlande. Dessa ord kommer att differentieras i den här artikeln.

Båda orden, 'gift' och 'gift' är dödliga eller skadliga för andra organismer. Dessa ord faktiskt skiljer sig i hur de gifter levereras till sitt byte. Låt oss ta reda på vad som gör dessa ord helt annorlunda.

Venomous organismer sprider sina gifter med hjälp av en särskild kroppsdel ​​för att de gifter att penetrera dessa organisms.Examples av dessa är deras huggtänder eller gaddar. Dessa särskilda kroppsdelar är knutna till en körtel som producerar gifter som är giftiga. Dessa blir giftiga när du träffas av deras speciella kroppsdelar för försvar.

Giftiga organismer, å andra sidan, är organismer som inte behöver en särskild kroppsdel ​​för att sprida gifter. Dessa organismer eller växter kan sprida gifter eller gift genom kroppen. Till exempel, på ytan av kroppen av själva anläggningen, och så vidare och så vidare. Dessa växter och djur anses giftiga när ätit eller beröring.Exempel på giftiga arter är: skallra ormar, skorpioner, spindlar, tusenfotingar och mycket mer, medan exempel på giftiga organismer är: gift murgröna fjärilar, nattfjärilar, skinnbaggar och mycket mer.

Vid förgiftning eller gift förgiftning, kan man omedelbart gå till närmaste sjukhus för en omedelbar motgift för att rädda ett 'liv. Detta är också att stoppa giftet från att sprida sig. Och dessutom, när camping eller vandring utomhus, vi bör bära skyddskläder från huvud till fot för att undvika dinglande giftiga växter och djur.

Sammanfattning:

1. Venomous organismer sprider sina gifter med hjälp av en särskild kroppsdel ​​för att de gifter att penetrera dessa organismer medan giftiga organismer, å andra sidan, är organismer som inte behöver en särskild kroppsdel ​​för att sprida gifter.