Skillnaden mellan Leopard och panterLeopard vs Panther

Djuret släktet Panthera av Felidaefamiljen består av djur som anses vara de stora katterna; tigern, lejon, jaguar och leopard. De är de djur som är utrustade med en speciell morfologi i struphuvudet som tillåter dem att ryta.

Termen 'panter' kommer från det grekiska ordet 'pan' betyder 'alla' och 'fins' som betyder 'rovdjur' som används för att beskriva djur som kan döda och jaga andra djur. Ordet 'panter' används för att referera till alla prickigt, stora katter.

Även om deras rötter är inte klart, släktet Panthera utvecklats i Asien där de flesta av dessa katter finns. De kom från den utdöda Veritailurus schaubi, som är medlem av släktet Puma. De fanns mer än tre miljoner år sedan.

'Panther' används också för att hänvisa specifikt till svart panter som inte är en underart, men är det namn som melanistic raser av jaguarer och leoparder är kända. I Latinamerika är de svarta jaguarer medan i Asien och Afrika, de är svarta leoparder. Även kallad panter är stora katter som är tawny eller fläckiga och de vita färgade katter som den vita panter.Leoparder, å andra sidan, är den minsta av de fyra stora katterna och var en gång finns i stort antal i Asien, Afrika och Sibirien. Idag kan de bara hittas i Afrika och i mindre antal i länderna i Indien, Pakistan, Sri Lanka, Kina och Malaysia.

De kännetecknas av en lång kropp, en stor skalle, och korta ben. Även om de är mindre jämfört med de andra stora kattdjur arter, de är utrustade med kraftiga käkmusklerna och starka skulderblad muskler som tillåter dem att klättra i träd och bära tunga laster. Deras päls har rosetter som liknar dem i jaguarer även om de varierar beroende på deras livsmiljöer. De kan anpassa på något livsmiljö, och de är mycket sly; kunna kasta sig på sitt byte vid hög hastighet. Eftersom de är från samma art, svart panter och leoparden har i stort sett samma egenskaper förutom de svarta pantrar som är melanistic raser av Jaguar.

Sammanfattning:

1. 'Panther' är ett ord som används för att hänvisa till de fyra stora katterna, nämligen; lejon, tiger, jaguar, och leopard. Det är mer vanligt för att hänvisa till de melanistic raser av jaguar och leopard som är den svarta pantern och den vita panter medan leoparder är den minsta av de stora katterna.
2. Både panter och leoparden har förmågan att ryta, och de kan ha samma egenskaper förutom de pantrar som är melanistic raser av Jaguar.
3. Leopards har gul päls med rosetter spridda på sin päls medan svarta pantrar är svart i färgen utan rosetter.