Skillnaden mellan ansjovis och sardinerAnsjovis vs sardiner

Ansjovis och sardiner är små fiskar. Även om de sägs vara relaterade till varandra, de är olika på många sätt, såsom deras fysiska egenskaper.

Låt oss först diskutera ansjovis. Dessa silver fiskar i stort sett återfinns i indiska, Atlanten och Stilla havet. Det kan också ses att vissa ansjovis lever i sötvatten också. Ansjovis, som är mindre än sex inches i längd, har en silver remsa går ner kanterna. Även om det finns många varianter av denna fisk är Medelhavet sorten Engraulis anses vara de verkliga ansjovis.

Ansjovis? resa i grupp och även ses mingel med andra små fiskar. Den har ett gapande mun, spetsig nos och även blå eller gröna kroppar. De livnär sig på plankton och är mat för andra stora fiskar. Ansjovis har något oljig smak och är salta.Nu talar om sardiner, är det gemensamma namnet för en mängd olika fiskar såsom skarpsill, sill och sardiner. Sardiner ses i södra och norra vatten, flodmynningar och i tidvattenzoner. Till skillnad från ansjovis, sardiner har stor mun och och en utskjutande nos. Precis som ansjovis, sardiner äter också plankton och är livsmedel av stora fiskar. Sardin har en oljig kött kroppen och är mörkt.

Båda dessa fiskar anses vara frisk. ? Både ansjovis och sardiner är laddade med omega 3-fettsyror, som gör den till en av de mest eftertraktade fiskar. Sardiner och ansjovis är både vandrande.

Sammanfattning

Ansjovis. till stor del finns i indiska, Atlanten och Stilla havet. Sardiner ses i södra och norra vatten, flodmynningar och i tidvattenzoner.

Ansjovis, som är mindre än sex inches i längd, har en silver remsa går ner kanterna. Sardin har en oljig kött kroppen och är mörkt.

Ansjovis har ett gapande mun, spetsig nos och även blå eller gröna kroppar. Sardiner har stor mun och en utskjutande nos.

Även om det finns många varianter av ansjovis, är Medelhavet sorten Engraulis anses vara de verkliga ansjovis. Sardiner, är det gemensamma namnet för en mängd olika fiskar såsom skarpsill, sill och sardiner.

Både Ansjovis och sardiner är rika på omega 3-fettsyror, som gör den till en av de mest eftertraktade fiskar. Sardiner och ansjovis är både vandrande.