Skillnaden mellan afrikansk bi och HoneybeeAfrikansk bee vs Honeybee

Afrikansk bi och honeybee är mycket snarlika och nästan har samma egenskaper och beteenden. Även afrikansk bi och honeybee liknar i många avseenden, finns det små skillnader mellan dem.

Afrikansk bi, som också kallas 'killer bee' är född i södra och centrala Afrika. Honungsbin. Honungsbin är de enda bevarade medlemmarna i Apini stam och de i huvudsak ses i Sydostasien och södra Asien.

En av de mian skillnad som kan noteras mellan afrikansk bi och honeybee är i sitt svar när de störs. Afrikanska bin är kända för att svara mycket snabbt när deras hive störs. Även den minsta provokation är tillräckligt för den afrikanska biet att sticka. Även honungsbin sting även när provocerade, Afrikanska bee attack i stort antal än honungsbin. Till skillnad från de honungsbin, de afrikanska bina kända för att skydda sitt bo mer våldsamt.

När man jämför storleken på bin, är honeybee något större än den afrikanska bi. Även om sting av en afrikansk bee är inte så giftig som den honeybee, är det att de afrikanska bina kan sticka i stort antal.

Det har också visat sig att de afrikanska bin producerar mer avkomma än honungsbin. Vid hot från någon rovdjur eller i fall av ogynnsamma förhållanden, skulle honungsbin lämna bikupor och söka en annan plats, medan den afrikanska biet inte lämnar sina bon under alla förhållanden.

Till skillnad från de honungsbin, de afrikanska bina kända för att svärma flera gånger på ett år. De afrikanska bina är också kända för att flyga mycket långt avstånd än honungsbin.

En annan skillnad som kan ses är i utvecklingen av dessa bin. Till skillnad från honungsbin, de afrikanska bina utvecklas till vuxen huva i en mycket kort tid.De honungsbin är kända för att fylla sina kammar med mer honung medan afrikanska bin fylla kammar med fler kullar.

Sammanfattning

1. afrikanska bin är kända för att svara mycket snabbt när deras hive störs. Även den minsta provokation är tillräckligt för den afrikanska biet att sticka.

2. Till skillnad från honungsbin, de afrikanska bina kända för att skydda sitt bo mer våldsamt.

3. afrikanska bin producerar mer avkomma än honungsbin.