Skillnaden mellan växtätare och köttätareVäxtätare vs Carnivores

Precis som växter, djur behöver en konstant tillförsel av energi för att deras kroppsliga funktioner ska fungera korrekt och för att överleva. Men eftersom djuren inte kan skapa sin egen mat som växter, måste de få denna konstant tillförsel genom att äta vissa typer av livsmedel för att sörja för deras behov. I djurriket, det finns två stora grupper av djur: växtätare och rovdjur. Vi fick veta att en av skillnaderna mellan växtätare och rovdjur är den typ av mat som de äter. Växtätare hänvisa till de djur som konsumerar bara växter. Detta inkluderar blad, korn och frön. Å andra sidan, rovdjur är de djur som äter kött för att överleva.

Fastställande av huruvida ett visst djur är en växtätare eller rovdjur är inte bara begränsat till bara observera vad viss typ av mat som de äter. I själva verket, paleontologer har möjlighet att avgöra om en viss fossil djuret var en växtätare eller en köttätare genom att helt enkelt titta på de fossila skelettdelar. Den mest uppenbara indikation är tänderna. Växtätare djur som har breda, platta hundar, som är formade i form av spader, och korta, tråkig framtänder. Detta gör det möjligt för dem att på rätt sätt slipa fibrerna som finns i växter, och krossa frön och kärnor, som förbrukas under sin livstid. Å andra sidan, köttätare har korta, spetsiga hörntänder, och långa, vassa, krökta framtänder. Detta gör det möjligt för dem att riva genom huden, muskler och ligament, och hjälpa dem att tugga köttet från sitt byte.

En annan skillnad är spikarna som finns i dessa skelett. Växtätare har tillplattade spikar eller trubbiga hovar. Rovdjur har knivskarpa klor. Skillnaden mellan spikarna är, återigen, att göra med den typ av mat som de äter. Köttätare behöver förfölja och döda sitt byte för att de att konsumera deras kött, och dessa flikar hjälpa dem att orsaka så mycket skada som möjligt, för att göra sina byten hjälplös.

I linje med detta, finns det också en enorm skillnad i storleken på mynningsöppningen i förhållande till storleken på skallen, mellan gräsätare och köttätare. På grund av det faktum att växtätare enbart äter växter, frön och kärnor, är deras mun öppning relativt liten i förhållande till deras huvudstorlek. Å andra sidan, köttätare har större mun öppningar i förhållande till deras huvudstorlek. Detta beror på att rovdjur inte bara använder sina munnar att äta. De flesta rovdjur utnyttja sina knivskarpa tänder när de attackerar sitt byte, för att få ner dem.Sammanfattning:

1. Växtätare avser djur som förbrukar endast vegetabiliska produkter. Rovdjur är djur som konsumerar kött och kött från andra djur, för mat.

2. Rovdjuren har skarpa framtänder och hörntänder, för deras tänder hjälpa dem att riva sina byten 's kött. Växtätare har platta, spadformad hundar, och tråkig, korta framtänder, för att hjälpa dem mala växtblad, frön och kärnor.