Skillnaden mellan Ammonities och nautiloidsAmmonities vs nautiloids

Under dagarna av dinosaurierna fanns undervattens varelser som har tentakler växer från deras huvuden, men inte har ryggrader i stället de har skal. Dessa varelser kallas bläckfisk. Den mest kända bland de bläckfisk är ammonities och nautiloids. Dessa bläckfiskar brukar misstas som samma. Ibland människor blir förvirrade som är vilken. Detta beror på att nautiloids har samma yttre utseende som ammonite. Den nautiloids skalet är platt och spolar runt likt de ammonites; det är där förvirringen började. Det finns dock vissa skillnader mellan de två som också är mycket betydande. Dessa skillnader finns inuti deras skal.

Det är i det inre av skalet, där en får reda på skillnaderna mellan de två. Inredningen i skalen har septas. Septas är skott som delar kamrarna inuti skalet av dessa bläckfiskar. När du öppnar upp skalet och undersöka den inre delen av det, kommer du att hitta dessa septas och du kommer att kunna märka den stora skillnaden mellan de två bläckfisk. Om du märker septa av nautiloid kommer du att kunna lägga märke till att det är ganska enkelt, till skillnad från de ammonites. De nautiloids har septas som ser mer ut som kontaktlinser medan ammonites har septas som ser mer ut som lasagne. Den är full av svänger och öglor och andra komplexa marginaler.

En annan skillnad är deras skal 's rör. Dessa rör som sträcker sig genom längden av hela skalet av dessa bläckfiskar kallas siphuncle. Den siphuncle av nautiloids går genom centrum av septrum medan siphuncle av ammonit löper runt dess skal' s yttre kant genom kanten av varje septum.

Den tid dinosaurierna slocknade var samma tid som de ammonites var även utrotade. Det finns fortfarande ett släkte av nautiloids som överlevde dock. Fossil av Ammons dessa dagar bildas som ett planispirals, vilket betyder att det ser ut som koraller som spiralformade.

Dessa är några av de stora skillnaderna mellan de två bläckfisk. Dessa intressanta varelser, om de ser en liknande, har signifikant skillnad mellan dem trots allt. Men för att märka skillnaden mellan de två du måste bokstavligen komma in i den. Detta beror på att man måste se den inre delen av dessa bläckfisk bara för att se skillnaden. Dessa bläckfiskar studeras i dessa dagar genom sina fossil, med undantag för några arter av nautiloids som överlevde fram till nutid.SAMMANFATTNING:

1.

Den största skillnaden mellan de två ses i sitt inre, som är skiljeväggarna. De nautiloids har enkel formad septa medan ammonites har komplexa septa.
2.

Rören i sina skal, den siphuncle skiljer sig från varandra. De nautiloids kör genom centrum medan ammonites har sina siphuncles löper genom kanterna runt sina skal.
3.