Skillnaden mellan Nord- och SydpolenNorth vs Sydpolen

Någonsin undrat vad skillnader lurar mellan nord- och sydpolen? Det finns en hel handfull av egenskaper som gör den norra och sydpolen vad de är i dag.

För det första är nordpolen ibland till som den arktiska polen. Den ligger vid den nordligaste punkten av planeten. Det är beläget på Norra Ishavet och ses att vara omgiven av land. Den nordligaste delen av Kanada, Grönland, Ryssland och många andra länder är en del av denna arktiska regionen. I det här avsnittet, isbergen är mer säsongs förekomst. Den Nordpolen är som en stor del av ständigt skiftande is sitter ovanpå en enorm vattenförekomst. Det är bara rättvist upphöjd över havet (3 fot). Dessutom har det noterats att medeltemperaturen i området är ca 0? F.

De naturliga inslag i söder är helt annorlunda. Det ligger på en stor del av landet '' den antarktiska kontinenten. Det är därför självklart omgiven av ett hav. Isberg sägs att skapas under hela året att göra isen ansamlas och dubbla den faktiska storleken på kontinenten. Det 'är därför det sägs att Sydpolen har mer is än den motsatta änden. Till skillnad från Nordpolen, är den södra ganska högt. Det har flera bergskedjor och är vanligtvis förhöjda 9.300 fot bortom havet. När det gäller dess temperatur det sägs att den antarktiska regionen kan gå så lågt som 58? F på ett genomsnitt.

Generellt växter och djur frodas i Nordpolen eller de arktiska områdena. Alléer är på något sätt utvecklas på vissa områden och det finns många platser med blomstrande mossa och andra lågt liggande flora. Däggdjur som oxen, räv, renar och björnar finns i överflöd också i regionen. Många marina djur lever i norr som valar och sälar. Ovanpå som vissa amfibiska däggdjur samexisterar också. Detta kan bero på att 'varmare' miljö i norr i stället för söder. Sammantaget är detta scenario inte det vanliga fallet i Sydpolen Antarktis eftersom det sägs att platsen har mindre flora och fauna.

1. Det finns fler däggdjur i Nordpolen jämfört med de magra däggdjur fauna i söder.2. Det finns färre floras i söder jämfört med i norr.

3. Det är kallare i Sydpolen än i norr

4. Isen höjd över havet är högre i söder än i norr.