Skillnaden mellan Goldendoodle och LabradoodleGoldendoodle vs Labradoodle

En Goldendoodle och Labradoodle är mycket vänliga hundar som är mycket bekväm med människor. Båda dessa hundar har en pudel drag som gör det svårt att göra en skillnad mellan de två.

Labradoodle är en ras mellan en labrador retriever och en pudel. Rasen har färgen på Labrador Retriever och böjt päls av pudel. Goldendoodle är en ras mellan en Golden Retriever och en pudel. Goldendoodles har grädde eller gyllene färg av Golden Retriever och den långa och böjt päls av pudel.

Medan Labradoodles först uppvuxna i Australien, var Goldendoodles föds upp för första gången i Australien och Nordamerika.

Även både Goldendoodle och Labradoodle har ärvt pälsen av pudel, de har skillnader i sina rockar. Labradoodles har korta rockar som den för Labrador typ av päls. De har också en mer senig eller lockigt päls. Å andra sidan, Goldendoodles har lång päls som också är vågiga.Vid en jämförelse mellan de två raserna är Goldendoodles kända för att vara Mouthier, vilket innebär att deras mun är alltid aktiv. Så utbildning bör ges till Goldendoodle raser, särskilt när de är valpar, inte vara mouthy. Labradoodles har inte denna bombastisk egenskap.

Både Goldendoodles och Labradoodles är vänliga. Det har emellertid visat sig att Goldendoodles är lite vänligare när de kommer i kontakt med någon omedelbart. Å andra sidan, tar det längre tid för en Labradoodle att bekanta sig med någon. De kommer först utvärdera dig innan han stoppar i din miljö. Så Goldendoodles är snabba att fatta beslut jämfört med Labradoodles.

Sammanfattning:

Labradoodle är en ras mellan en labrador retriever och en pudel. Goldendoodle är en ras mellan en Golden Retriever och en pudel.
Labradoodles har färgen på Labrador Retriever och den krökta päls pudel. Goldendoodles har grädde eller gyllene färg av Golden Retriever och den långa och böjt päls av pudel.
Labradoodles har korta rockar som den för Labrador typ av päls. De har också en mer senig eller lockigt päls. Å andra sidan, Goldendoodles har långa rockar som är vågig.
Medan Labradoodles först uppvuxna i Australien, var Goldendoodles föds upp för första gången i Australien och Nordamerika.
Vid en jämförelse mellan de två raserna är Goldendoodles kända för att vara Mouthier.