Skillnaden mellan Apor och GorillorApor vs gorillor

Gorillor är en undergrupp av familjen av människoapor. Detta är inte ett allmänt känt faktum, men det är i själva verket sanningen. Den verkliga utmaningen är att försöka bestämma egenskaperna hos gorilla som skiljer det från andra medlemmar av apan familjen. Lyckligtvis är detta inte så svårt. I själva verket denna klassificering även skulle kunna utföras av ett litet barn bara genom att observera de uppenbara skillnaderna i de fysiska egenskaperna hos de olika typerna av apa.

Ordet 'Ape' härstammar från den gamla engelska ordet apa. Apa tros vara ett onomatopoetiskt imitation från blabbing av dessa djur. Apor tillhör familjen av primater som kallas Hominoidea. Familjen av hominoids klassificeras i två grupper; den Hominidae och hylobatidae. Den Hominidae består av schimpanser, gorillor, orangutanger och människor. Dessa primater kollektivt känd som 'människoapor'. De som hör till hylobatidae familj består av åtminstone tolv arter av Gibbons. Dessa primater kallas kollektivt som 'mindre apor'.

Vissa egenskaper hos verkliga apor inkluderar agility; till exempel när du klättrar höga träd (utom gorillor och människor), arm swinging, höga nivåer av intelligens, som bor i skogarna i Asien och Afrika, och allätande med en diet av gula mogna frukter, och liten mängd kött (även om gorillor är främst gräsätande och folivores).

Här är en lista över andra likheter och skillnader mellan gorillor och andra apor som du bör komma ihåg om din son eller dotter frågar dig nästa gång du besöker den lokala zoo:

1.

Apor och apor har nästan samma kroppsstrukturer som människor. Bland de övriga elva familjer primater, bara dessa två monter har liknande kroppsstrukturer. Apor, till skillnad från apor har emellertid svansar. Så don 't förväntar sig en gorilla att ha en svans.

2.

Gorillor är i allmänhet de större arterna i apan familjen och kan väga upp till 600 pund och växa så högt som 5 9.

3.

Det finns två arter av gorillor och ytterligare två underarter inom varje. Den västra Gorilla med underart av västlig låglandsgorilla och Cross River Gorilla och östra Gorilla med arter från Mountain Gorilla och östra Lowlandgorilla. Var och en av dessa gorillor bär kännetecken. Till exempel, de östliga gorillor är mörkare än de västerländska gorillor, med bergsgorillorna som de mörkaste arter gorilla.

4.Gorillor närmare släkt med människan än de andra apor med 95% till 99% liknande DNA 's.

5.

Hårfärg av gorillor skiljer dem från orangutanger och schimpanser. Gorillor har hår som är brunaktig i tonen, medan schimpanser har svart hår och orangutanger, rödbrun.

6.

Den ansiktsform av gorillorna sätter också dem bortsett från andra 'stora apor'. Gorillor har mycket stora huvuden men mycket små ögon och öron, och mycket stora spetsiga tänder. Orangutanger har framträdande munnar, medan schimpanser har stora öron.

SAMMANFATTNING:

1.

Gorillor är apor som hör till den hominoid familjen.
2.

Apor indelas i två familjer: hylobatidae eller mindre apor och Hominidae eller människoapor.
3.