Skillnaden mellan musslor och musslorMusslor vs Musslor

När det gäller skaldjur, många människor undrar vad skillnaden är mellan en mussla och mussla. Även om de kommer från en liknande familj, som är de tvåskaliga skaldjuren familjen, är de båda betraktas som olika arter. Musslor används för medlemmar i bivalvia mollusker som kommer från saltvatten och sötvatten. En sådan grupp har ett skal som har en kontur som är långsträckt och asymmetrisk som är mindre oval eller cirkulär form. Ordet 'mussla' innebär att det är en ätlig musslor som kommer från marina familjen blåmusslor. Ofta de bor i stränder av tidvattenzonen. De är starkt fäst med hjälp av sina byssal trådar så att de kan bilda en fast substrat. Det finns också ett fåtal arter som har bebott hydrotermiska skorstenar som är anslutna med djupa oceanerna åsar. De flesta av de marina musslor, är deras skal längre, kilformat, eller asymmetriska. Den externa färgen skulle vara mörkt blått, brunt och svart, men insidan skulle vara silver eller gråaktig som ser nacreous.

När det gäller musslor, de är sötvatten musslor. Generellt sett, är de tvåskaliga blötdjur. Men om du anser att det på ett mycket mer begränsad mening, skulle musslor vara musslor som gömmer sig undan i sediment. De aren 't som musslor som vanligtvis fäster sig vid underlaget. Vad mer är att musslor är en eller flera arter som vanligen konsumeras. Det' är därför många hänge i skålen kallas musselsoppa. Det finns en hel del ätbara musslor som är ovalt. Men razor musslor är ätliga och har en långsträckt form med en parallell-sidig skal. Formen ser ut som en gammaldags rakkniv. Det är dock annorlunda i Storbritannien. De mynt det som olika arter av marina mussla blötdjur.

Anatomi båda tvåskaliga skaldjur är helt annorlunda. Det yttre skalet har två gångjärns ventiler. Ventilerna är anslutna på utsidan av ett ligament. De stänger med hjälp av starka interna muskler. Du skulle bli förvånad över att veta att musselskal faktiskt bära en hel del funktioner. Vissa funktioner skulle vara att ge stöd för vävnader, skydd mot rovdjur och uttorkning. Skalet är sammansatt av tre skikt, nämligen, den iriserande skiktet, prismatiska skiktet och periostracum. I pärlskimrande musslor, har de den iriserande skikt som består av kalciumkarbonat konsekvent utsöndras av manteln. Den prismatiska skiktet, som är mellanskiktet, består av vita, kalkhaltig kristaller av kalciumkarbonat som omfattas i en proteinmatris. Den periostracum skulle behöva vara det yttre pigmentskiktet som liknar en hud. Det har conchin som innehåller protein som tjänar som skydd mot skrubbsår och upplösningar av syror.Som för musslor, de har ett skal som innehåller två lika halvor eller ventiler. Dessa musslor är sammanfogade med ett gångjärn gå och ligament samt. Det kan antingen vara extern eller intern som liknar den hos en Venus flugfälla. Musslor har två adduktorer som gör att skalet för att stänga så det kontrakt. Musslor har inga huvuden; men de har njurar, ett hjärta, en mun, och en anus. Vad är mer är att musslor har öppna cirkulationssystem så att de har organ som är omgivna av vattniga blod. Vattniga blod innehåller näringsämnen och syre behövs av musslor. Musslor äter plankton genom filter utfodring. Filter utfodring händer genom att dra i vatten som innehåller mat med hjälp av en hävert systemet. Som maten filtreras ur vattnet med hjälp av gälar, kommer det då att sopas mot munnen på skiktet av slem. När detta är gjort, kommer vattnet ut av djur från en annan sifonsystemet.

Sammanfattning:

1. Musslor kommer från en musslor familj som fäster på ett substrat. De fäster med
hjälp av byssal trådar.
2. Musslor är tvåskaliga blötdjur som gräver sig in i ett sediment.
3. anatomi en mussla är fokuserad på skalen av en mussla som har tre
olika skikt, nämligen den iriserande skiktet, prismatisk skiktet och periostracum.
4. Musslor 'anatomi är mer komplex eftersom det innehåller en njure, hjärta, mun, och