Skillnaden mellan Akita Inu och American AkitaAkita Inu vs American Akita

När man talar om Akita inu och American Akita, vissa tror att de är desamma som de har samma namn. Men det är inte så. Både Akita inu och American Akita skiljer sig på många sätt som deras utseende, karaktär och färg.
En viktig skillnad som märks mellan Akita inu och American Akita är i form av deras huvuden. American Akita hundar har stora trekantiga huvuden och små ögon. American Akita har ett huvud som liknar en björn. Å andra sidan, har Akita inu mandel ögon och öron är inställda mer framåt och lägre. Akita Inu hundar har huvuden som liknar en räv.
När man talar om färg, Akita Inu hundar kommer endast i särskilda färger. De finns i fem färger Pure White, Fawn, röd, sesam och Brindle. Tvärtom kommer American Akita i alla färger. Till skillnad från Akita inu, American Akita CME wth svarta masker. American Akita kommer även i pinto färg, som inte syns i Akita inu. En annan funktion ses i American Akita är att underbeläggningen kommer i en annan
färg än den övre pälsen.
En annan skillnad som syns är att Akita Inu är uppfödd vara en sällskapshund medan American Akita är uppfödd att vara en vakthund.
Både Akita inu och American Akita är också olika i sin längd och vikt. American Akita män har en höjd mellan 66 till 71 cm och väger mellan 45 till 59 kg. Den kvinnliga American Akita levereras med en höjd av 61 till 66 cm och väger mellan 32 till 45 kg. Hanen Akita inu levereras med en vikt på 35-54 g och kvinnliga Akita inu väger mellan 30 till 45 kg.
Sammanfattning
1. American Akita hundar har stora trekantiga huvuden och små ögon. American Akita har ett huvud som liknar en björn. Å andra sidan, har Akita inu mandel ögon och öron är inställda mer framåt och lägre. Akita Inu hundar har huvuden som liknar en räv.
2. Akita Inu hundar kommer bara i fem färger Pure White, Fawn, röd, sesam och Brindle. Tvärtom kommer American Akita i alla färger.
3. Akita Inu är uppfödd vara en sällskapshund medan American Akita är uppfödd att vara en vakthund.