Skillnaden mellan ankor och gässCanada Goose

Ankor vs gäss

Att veta skillnaden av ankor och gäss är som att lära alfabet om igen. Inte för att kunskap är elementär men eftersom det 'är roligt. Ankor och gäss är relaterade till varandra visste du det? Inte bara för att de har nästan samma utseende, liknande tak över huvudet (dammar och sjöar) och nästan liknande egenskaper men eftersom de är verkligen relaterade tillhör samma familj Anatidae. Även om de är relaterade i så många liknande sätt, dessa varelser är inte tvillingar och definitivt skyldig att ha många olika egenskaper som skiljer dem från varandra.

Här är de olika egenskaperna hos en anka och en gås.

Anka, till att börja med, är ett gemensamt namn för alla andra fågel som tillhör Anatidaefamiljen. Övriga medlemmar är svanar och naturligtvis gässen, men andra än att kallas de ankor. En manlig anka kallas drake och en baby anka kallas en ankungar. Se? Det 's A, B och C på nytt! Ducks lever i vattenmiljöer (men de kan också gå på land), kan det vara sötvatten eller salt vatten, eller om du vill att klappa dem de kan simma på vattnet vågor av ditt badkar. Vissa änder är stora undervattenshackar att dyka för att söka efter mollusker, vattenväxter, och småfisk. Födan består också av insekter, gräs, små amfibier, och annan mat som kan utnyttjas. ankor är generellt kraftiga fåglar med färgglada fjädrar som sträcker sig från orange till grönt, till svart, och gult. de har god kvalitet vitt kött, som kan vara anledningen till att de jagas för sport i vissa stater i USA Ducks är också domesticerade för deras ägg, deras ned . (lager av fina fjädrar som används som isolatorer för kläder), och deras andra större fjädrar ankor gjordes också populärt i vissa barn karikatyrerna. Daffy Duck, Kalle Anka, änder från Darkwing Duck, och många andra en mer snabb faktum om ankor är att endast den kvinnliga gäng gör 'quacking' brus. Drakes inte.

änderGäss, å andra sidan kan helt har långsträckta halsar jämfört med de ankor, som är tjockare. Liksom änderna, de föredrar också vattenmiljöer. Hanen gäss kallas 'ganders' och en baby gås kallas 'gässlingar'. Även gäss lever på vattenlevande omgivningen, de föredrar en grön lummig veggie diet. Det sägs också att gäss nedgångar har mindre lukt jämfört med den för dun. Inte bara har det, gäss hade även fler simhuden på fötterna jämfört med ankor. Gäss bara har en tre färghjul diagram. Deras fjädrar är grå, svart, vit, eller fläckig grå, svart eller vitt. Gäss stjärna ofta på mytologiska och godnattsagor jämfört med ankor som ofta Stjärn på tv. En berättelse om en gås är att när Afrodite, den romerska gudinnan av kärlek, först kom iland hon välkomnades av Chariter med en vagn dras och teckningar av en gås. Det 'är också en berättelse om gåsen som lägger guldägg. Gäss Tuta högt som en form av kommunikation. En mer snabb faktum om gäss är att de har starka uppmanas att återvända till den plats där de kläckts och även när de växer upp, de alltid tenderar att gå tillbaka början var de kom ifrån.

SAMMANFATTNING:

Ankor och gäss tillhör en familj: Anatidae.

Ankor är tjockare och gäss är längre.