Skillnaden mellan Sibirien och Bengal tigrarSiberian vs Bengal tigrar

Tigrar är fascinerande varelser. De är den största bland de fyra stora katter, bland annat lejon, jaguar och leopard. Bortsett från deras storlek, de är mycket starka och kan särskiljas genom deras mönster av mörka vertikala ränder på en nästan vit till röd-orange päls.

De kan nå upp till 11 fot i längd och vikt på 300 kg. De har långa hörntänder som de använder för att slita sitt byte isär som kan vara så länge som 4 inches. Tigrar är hemma i östra och södra Asien.

De två mest populära arter är:

??? Siberian Tiger, som också är känd som Amur, Manchurian, Altaic, koreanska, eller norra Kina tiger. Det är den största underarten tiger och kan hittas endast i det skyddade området av Amur-Ussuri, Primorje kraj och Chabarovsk i östra Sibirien.

??? Bengal tiger, som också är känd som den kungliga Bengal Tiger och är hemma i Indien och Bangladesh. Det är den mest talrika tigersubspeciesna men deras antal är långsamt minskar och ansträngningar görs för att skydda dem mot utrotning.De tigersubspecies Sibirien och Bengal kan fortfarande finnas i vår värld i dag, men båda tros bli utrotade om insatser för att skydda dem misslyckas. Även om de ser likadana ut och har liknande egenskaper, har de skillnader.

Sibiriska tigrar har mycket tjocka lager av blek gyllene ränder. De är högre på axeln än bengaliska tigrar som har tunnare gult till ljusorange rockar och har en muterad art, den vita Bengal Tiger. Vittigrar har ränder på vit bakgrund rockar men vissa har rockar som är helt vit. Svart bengaliska tigrar kan också hittas trots rapporter om totalt svarta tigrar inte bevisats.

Sammanfattning

1. sibiriska tigrar är inbyggt i regionen Amur-Ussuri, Primorsky och Khabarovsk, östra Sibirien medan bengaliska tigrar är hemma i Indien och Bangladesh.
2. sibiriska tigrar är de största tigersubspeciesna medan bengaliska tigrar är den näst största.
3. Bengal tigrar är mest talrika medan sibiriska tigrar har ett mindre antal.