Skillnaden mellan Gerbils och Hamstrar Gerbiler vs Hamstrar

Gerbiler och hamstrar är gnagare som är mycket populära som husdjur. Det finns mycket slående skillnader mellan de två gnagare som vi kan diskutera här.

När man talar om skillnaderna mellan gerbiler och hamstrar, kan en av de huvudsakliga skillnaderna ses i deras socialisering. Gerbiler är gnagare som är sociala varelser medan hamstrar har en ensam karaktär. Det är svårt att hålla enskilda gerbiler som husdjur, och de behöver en vän medan i fångenskap. Å andra sidan, kan hamstrar bara stanna ensam i sin fångenskap.

Nu tittar på de fysiska egenskaperna, gerbiler har mjuka och päls omfattas svansar. Å andra sidan, hamstrar är nästan svanslösa. Gerbiler har också en lång nos som har en likhet med råttor. Hamstrar har stora kindpåsar. Gerbiler har också långa bakben, och de älskar att stå på sina ben. Tvärtom gör hamstrar inte gillar att stå på sina ben.

Det finns också skillnader i sömn för både gerbiler och hamstrar. Hamstrar sova under dagtid vilket innebär att de är natt gnagare. Tvärtom, gerbiler är crepuscular vilket innebär att de är aktiva under skymning och gryning.När hålla dessa gnagare, bör det övervägas att gerbiler inte tål överhettning. Så det är bättre att rumstemperaturen hålls konstant om du har gerbiler. Hamstrar är inte kända för att vara känsliga för överhettning. Även om dessa två gnagare kan höjas inte bita, är hamstern känd för att vara lite mer benägna att bita.

Det är ingen större skillnad i kosten mellan gerbiler och hamstrar. Men gerbiler kända för att överleva helt på en vegetarisk kost än de hamstrar. Det finns cirka 100 gerbil arter och cirka 25 hamstrar arter.

Sammanfattning:

1. Gerbils är gnagare som är sociala varelser medan hamstrar har en ensam karaktär.
2. Gerbilen har mjuka och päls omfattas svansar. Å andra sidan, hamstrar är nästan svanslösa.
3. Gerbils har också en lång nos som har en likhet med råttor. Hamstrar har stora kindpåsar.
4. Hamstrar sova under dagtid vilket innebär att de är natt gnagare. Tvärtom, gerbiler är crepuscular vilket innebär att de är aktiva under skymning och gryning.
5. Gerbilen har också långa bakben, och de älskar att stå på sina ben. Tvärtom gör hamstrar inte gillar att stå på sina ben.