Skillnaden mellan GSD och AlsaceGSD vs Alsatian

GSD och Alsace är alternativa namn för samma hundras känd som Schäfer. Schäfer är också känd av dess nativa namn Deutscher Sch? Ferhund. 'Schäfer' är den direkta översättningen av det tyska namnet med 'Tysk herde' som en förkortad version. Samtidigt 'GSD' är den förkortade formen av rasen 'officiella namn. I många europeiska länder, var rasen döptes som schäfer Wolf hund, som senare förkortades till Alsace. Detta gjordes 1917 av den brittiska kennelklubben för att ta bort den tyska anslutning på grund av Tyskland 's impopularitet och negativ bild under första världskriget namnet' Alsace 'kom från Alsace-Lorraine-området, ett område i Frankrike.

Namnet Alsace användes fram till 2010 då det togs bort som en del av rasen 'officiella namn.

Den tyska herdehund är en stor hundras som härstammar från Tyskland. Dess ursprung kan spåras tillbaka till 1899. Max von Strephabitz anses vara far till Schäfer. Han började avel hunden som en brukshund. Idag är schäfer klassificeras som en del av Herding grupp vars primära funktion är att vakta och skydda fåren. I modern tid, är den tyska herden en av de mest använda rasen av hundar. De används ofta för många doft-arbetsroller för polis och militär. De är också utbildade för att vara guide och sällskapshundar.

Som arbetande hundar, de är de första rasen att utbildas som sådan. Många tyska Shepherds serveras under världskrigen bistå militär personal. En schäfer som heter Nemo var en hund som var faktiskt ut från sin militära roll.

Den tyska Shepherd är en av de mest populära hundraser. Dessa hundar är också betecknas som mycket aktiv, lojal, beskyddande, mycket intelligent och lydig. Deras kroppsstorlek ger dem styrka och kraft. På grund av sin popularitet, är tyska Shepherds rollen som huvud eller sekundära tecken i många TV, film och serieproduktioner. De två mest kända schäfer skådespelare var Strong och Rin Tin Tin.Schäfrar kan leva upp till 13 år och producera 8 valpar. Den manliga schäfer kan nå höjden av 24C26 inches och få upp till 60C100 lbs. Å andra sidan, kan kvinnliga Schäfer har en genomsnittlig höjd av 22-24 inches och en medelvikt av 70-80 lbs.

Vanliga färger av denna hundras inkluderar; solbränna och svart, rött och svart, svart och kräm, svart och silver, alla svarta, och sobel. Hundar med en helvit, lever eller blå färg diskvalificeras i många utställningar. Schäferhundar kan ha tre typer av päls; kort, plysch, och lång päls. Den långa pälsen är en sällsynt sort bland tyska Shepherds.

Sammanfattning:

1. Både GSD och Alsace är namn för samma hundras kallas Schäfer. Rasen har några namn som det tyska namnet, Deutscher Sch? Ferhund. Den engelska översättningen är 'Schäfer,' en förkortning av det engelska namnet 'GSD' och den korta formen av det officiella namnet, schäfer. Det finns också alternativa namn som används av många europeiska rasklubbar; Alsace Wolf hund eller schäfer för kort.
2. De europeiska rasklubbar omdöpt rasen att ta avstånd rasen från sina tyska rötter. På den tiden var Tyskland en impopulär land och hade en negativ bild. Alsace namn kom från Alsace-Lorraine. Det var officiellt sjunkit som en av rasen 's officiella namn i 2010.
3. Den tyska Shepherd tillhör Herding grupp och är den första rasen att utbildas som en brukshund. Till denna dag, många tyska Shepherds fungera som en del av polisen och militären i många operationer som doft-arbetsroller och sjöräddning. Rasen har en hög grad av lojalitet, styrka och intelligens.