Skillnaden mellan Centipede och MillipedeCentipede vs. Millipede
Ganska ofta är tusenfotingar och tusenfotingar förväxlas för varandra. Men det finns många skillnader mellan de andra än hur många ben har de två insekter. Både insekter är kända för att komma ut på natten eller i fuktiga våta områden under dagen. Dessutom är de kända för att söka skydd i hemmen under tider av extrem kyla. Rötningsprocessen i båda leddjur är lika som de använder sin mun för att tugga andra insekter eller organiska växter. Ingen av dessa två är dödliga om de röra dig, bita dig, eller spraya dig.

Tusenfotingar tillhör olika klasser av leddjur, som kallas Chilopoda. Tusenfotingar har långa antenner ovanpå deras huvuden. När tittade på under ett mikroskop, tusenfotingar har en uppsättning av ben per kroppens avsnitt som de har. Detta innebär att det finns många delar till tusenfoting 'kropp. Det är intressant att titta på tusenfotingar flytta, eftersom deras ben verkar dra bakom resten av kroppen, de används för att driva sig framåt. Rörelsen av en tusenfoting är snabb och liknar en löpande rörelse för ett djur. dispositionen av dessa djur är mycket aggressiv. De försöker skada och skydda sig. på grund av detta uppträdande är tusenfotingar kända för att bita djur och människor som kommer för nära dem. tusenfotingar också se ut som om de har klämd eftersom deras kroppar är platta i form. Tusenfotingar äter mindre insekter som kommer ut på natten, eftersom de föredrar svalt.

Tusenfotingar är nästan raka motsatsen till tusenfotingar, även om de ser likadana ut. Tusenfotingar är från släktet Diplopoda, vilket innebär att ha två fötter. Antennerna på toppen av en Millipede 'huvud är korta och ser skära jämfört med tusenfotingar. Vid en jämförelse av benen på en millipede till en tusenfoting de inte dra, ganska kort och knappt sticka ut ur Millipede' kropp. Dessutom, kroppen av en Millipede har två uppsättningar av ben per kroppssegment, men de första segmenten nära huvudet har bara ett par på ett kroppssegment. Istället för att köra, tusenfotingar rör sig långsamt, är en långsam promenad den typiska takten för dem. Uppträdande av tusenfotingar är också relaterad mer mot skydds- och matkällor, eftersom de är asätare och till skillnad från tusenfotingar de inte bita. Tusenfotingar äter blad och organiskt material som de hittar.Sammanfattning

1. tusenfotingar och tusenfotingar är både multi ben leddjur som jagar under natten och i fuktiga förhållanden, även de är kända för att invadera hem.
2. Tusenfotingar har antenner som är långa, och tusenfotingar har kort, hackad tittar antenner.
3. De organ för de två nötkreatur är annorlunda i det tusenfotingar har två ben per kroppens segment som ser ut som de drar. Tusenfotingar har fyra ben per kroppssegmentet och de är korta och nära kroppen.
4. Tusenfotingar är snabba och rovgiriga leddjur. Tusenfotingar är långsamma, renhållare leddjur.